x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mortal Kombat! Imaginea Forţelor Navale Române, de un penibil feroce (VIDEO)

Mortal Kombat! Imaginea Forţelor Navale Române, de un penibil feroce (VIDEO)

de Cristian Ionescu    |    24 Apr 2012   •   11:06
Mortal Kombat! Imaginea Forţelor Navale Române, de un penibil feroce (VIDEO)

N-ai crede ca sunt imagini de prezentare pentru Infanteria Marina a Romaniei. Nu a Somaliei, nici a Keniei. A noastra. Sunt soldatii care ar trebui sa ne dea sentimentul de siguranta atunci cand ii vedem in actiune. Sunt barbatii care lasa grea orice femeie cu privirea si umplu de admiratie si respect orice barbat. Sunt barbatii care se jertfesc, aparand tara cu pretul vietii. Asa sunt priviti soldatii in alte tari, care iau in serios conceptul de "aparare a tarii".

Ai nostri arata ca o gasca de saraci cu talpile goale, iesiti la gratar pe plaja. Au si ei doua vechituri de Kalashnikoave, se misca prin apa ca niste cambule si chicotesc cand ii baga in seama camera de luat vederi. Si, ca sa ne facem de ras total, se tranteste la montaj cireasa de pe tort. 'Mortal Kombat', coloana sonora a filmului de actiune cu acelasi nume, din 1995. Poate asta o sa-l inspire pe tanarul care intentioneaza sa devina servant al Fortelor Navale Romane sau sa-l sperie pe cotropitorul care arunca napalm de la cinci mii de kilometri departare. Nu-i de mirare ca nu mai vrea nimeni sa faca armata. Sa faci ce? Sa-si bata joc de tine un cretin de ofiter, punandu-te sa speli veceul cu periuta sau sa scoti apa din galeata cu siretul de la bocanc? Sa te puna sa alergi ca animalul prin apa, noroi si nisip, cu pusca deasupra capului, pe coloana sonora a unui film de mana a doua, ca dupa aia sa te vada prietenii sau familia si sa se strice de ras, pentru ca nu te-a recunoscut cu casca aia mai mare cu doua numere care-ti cade pe ochi.

Chiar nu se putea lucra mai profesionist de-atat? Exercitiile pentru "apararea Patriei" au ajuns simple repetitii pentru Ziua Marinei, sau urmariri pe camp cu TAB-uri pe jumatate functionale? Asa se simte romanul aparat?

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a participat, luni, la ceremonia ocazionata de sarbatorirea Zilei Fortelor Terestre, categorie de forte al carei patron spiritual este Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, eveniment care a avut loc la sediul Statului Major al Fortelor Terestre. Zice domnul ministru 'Armata este una dintre institutiile fundamentale in care romanii ''isi pun nadejdea'' si ca 'avem anvergura si capacitatea de a face fata provocarilor din mediul de securitate international, alaturi de aliatii si de partenerii tarii noastre'. Ia uitati-va, domnule ministru, la imagini, si spuneti ca va puneti nadejdea in impiedicatii astia. Spuneti ca avem anvergura si capacitate pentru provocari internationale cu descaltatii astia, pe care-i fugariti pe camp.

Infanteria Marina a Romaniei. Uitati-va la imagini, domnule ministru. Va bateti joc de copiii astia si nu v-au facut nimic. N-au vrut decat sa-si serveasca si sa-si apere tara. Exercitiul militar romanesc "Dimineata Senina" se cheama actiunea, iar imaginile sunt postate pe site-ul oficial al Fortelor Navale Romane, printre alte mizerii propagandiste de aceeasi teapa.

Al doilea videoclip este chiar chemarea la arme, imaginile care ar trebui sa te faca sa sari din bocanci si sa te duci direct la Fortele Navale. Clipul denumit 'Cariera in Fortele Navale', pare facut pe sistemul 'toata lumea-i retardata, noi suntem genii'. Se ia o pereche de marinari plictisiti, o camera de luat vederi, se scrie un scenariu infiorator de comunist, niscaiva imagini de la raposatele 'trageri'(intotdeauna aceleasi), filmezi cateva cadre pe puntile barcilor care inca mai plutesc si gata materialul. Insa, mesajul pe care ar trebui sa-l transmiti tu, ca Forte Navale ale Romaniei pare destinat nefericitilor cu probleme psihice, iar textul penibil te duce cu gandul la 'Slava conducatorului iubit' si Odele pentru Nicolae si Elena Ceausescu transpuse in cantece, picturi murale sau rupestre.

'La bordul navei afli cu adevarat cine esti', sunt cuvintele care iti umplu inima de fericire si sufletul de dor de duca. 'Iar familia si societatea imi arata respect pentru profesia mea aspra, dar plina de rasplata', spune cu o voce lipsita de orice mandrie, marinarul facut vedeta, tinandu-si de mana presupusa consoarta. Care nava, care profesie si despre ce fel de rasplata vorbim ?

'Esti tanar si plin de energie, unde o sa-ti implinesti aspiratiile ?' 'Vrei sa vezi lumea ?', intreaba marinarul cu vantul batand in ceafa. 'Vino intr-o familie de profesionisti si de camarazi. Ia-ti viata in propriile-ti maini. Ce-si poate dori un tanar sau o tanara intre 18 si 26 de ani ? Pregatire, conditii de lucru si recompensarea muncii depuse. Fortele Navale iti ofera toate acestea. Fortele navale iti deschid portile pentru o cariera stabila, rasplatita prin solda si respect. E timpul sa decizi pentru tine. Marina te vrea!'

Urmariti penibilitatile de prezentari video pentru Fortele Navale Romane si Infanteria Marina, afisate pe site-ul oficial.

×