x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Nopţi fierbinţi la Saint Tropez

Nopţi fierbinţi la Saint Tropez

de Cornelia Preda    |    02 Sep 2007   •   00:00
Nopţi fierbinţi la Saint Tropez

Creatori de modă, căntăreţi, milionari americani şi, in ultimii ani, mulţi romăni. Toţi vor să se distreze la Saint Tropez. Mai ales la clubul de noapte Cave du Roy, punctul fierbinte al faimoasei staţiuni de pe Coasta de Azur.

In vogă - VIP-urile preferă Coasta de Azur

Creatori de modă, căntăreţi, milionari americani şi, in ultimii ani, mulţi romăni. Toţi vor să se distreze la Saint Tropez. Mai ales la clubul de noapte Cave du Roy, punctul fierbinte al faimoasei staţiuni de pe Coasta de Azur.

Â

Sosesc de pe la mijlocul lunii iulie, porniţi să petreacă săptămăni de vis, fiecare in funcţie de bugetul de care dispune. Cazare se găseşte mai "ieftină", insă, oricum ai lua-o, distracţia la Saint Tropez e scumpă peste tot. Cei care işi fac rezervările din iarnă plătesc pentru o cameră de hotel intre 300 şi 2.000 de euro pe noapte. Alţii inchiriază vile, care costă intre 30.000 şi 60.000 de euro pe lună. Iar cei care nu se uită la bani inchiriază iahturi cu 80.000 de euro pe săptămănă. Desigur, mai sunt şi cei care locuiesc pe iahtul propriu.

După ce au rezolvat cu cazarea ii vezi peste tot: la plajă, in hoteluri, la terasele din port, dar mai ales in cluburi. La Saint Tropez, zi sau noapte, pe plajă sau in discoteci, lumea se distrează incontinuu. Iar petrecerile aici sunt ca nicăieri in lume. De neuitat şi garnisite cu staruri.

Crema. Prin urmare, să inceapă parada VIP-urilor! George Clooney a preferat anul acesta atmosfera de la Villa Romana. Imbrăcat in blugi şi cămaşă neagră, trece relaxat prin restaurantul care se transformă in club la miezul nopţii. S-ar putea spune că trece aproape neobservat, dacă nu ar fi insoţit de un grup format din şapte persoane.

Solistul american Usher ia masa la renumitul club 55. De fapt, nu există vedetă care să nu ajungă măcar o dată la 55. Fiindcă este vorba despre primul restaurant din Saint Tropez, pe vremuri o casă modestă care i-a găzduit pe Brigitte Bardot şi pe Roger Vadim, in timpul filmărilor pentru "Şi Dumnezeu a creat femeia". Bono, Ivana Trump, Regina Rania a Iordaniei adoră, de asemenea, terasa răcoroasă a acestui loc la mare modă. De altfel, singurul care mai păstrează rusticul şi boema anilor ’50. Crema o ia insă clubul de noapte "Cave du Roy". Club de lux unde, de curănd, Cindy Crawford şi-a făcut brusc apariţia pe ringul de dans, plină de viaţă, intr-o rochie strălucitoare. Valuri in acest club la modă fac, de obicei, şi Victoria Silvstedt - modelul preferat al Casei de lenjerie Victoria’s Secret sau Penelope Cruz.

Atmosferă. Romănii sunt prezenţi destul de des in "Cave du Roy". Oameni de afaceri, manechine celebre, proprietari de cluburi din Bucureşti au devenit in ultimii ani clienţi "de-ai casei".

Maria Marinescu este indrăgostită iremediabil de Saint Tropez: "Iubesc acest loc şi admir incrăncenarea cu care oamenii de aici il păstrează. Rustic, neatins de kitsch sau prost-gust". Petrece cel puţin două săptămăni din vară in staţiunea franceză unde işi serbează in fiecare an ziua de naştere. Ii place Cave: "Cave-ul este clubul in care simţi cel mai mult vacanţa, pofta de distracţie şi opulenţa", spune ea. Şi are dreptate. Nici un club din lume nu reuşeşte să creeze atmosfera din "Cave du Roy". Tocmai de aceea este atăt de greu să intri!

Inainte de miezul nopţii, sute de oameni se inghesuie, formănd cozi lungi pănă la cordonul roşu de catifea din dreptul intrării, străjuită de patru bodyguarzi.

Scările multe din stradă, ce urcă pănă la club, parcă şi ele sunt o piedică făcută special să mai oprească mulţimea. In sfărşit se deschide uşa imensă, şi cei patru aspri păzitori desfac cordonul. Mai intăi pentru clienţii fideli. Procedeul, chinuitor pentru cei care nu au rezervări sau nu sunt vedete, continuă pănă la ora două.

Â

Ritual. In sfărşit, ai intrat. O sală rotundă şi incăpătoare in mijlocul căreia tronează un candelabru imens. In stănga se află barul şi pupitrul lui DJ Jackie, renumit "in zonă". Mai jos, ringul de dans, imprejmuit de stălpi luminaţi, in formă de palmieri, şi patru mese - una in fiecare colţ al ringului. Programul incepe in fiecare seară cu binecunoscuta melodie a formaţiei U2, "One". Bono este un client fidel al clubului. Cineva imi spune că insuşi Bono i-a sfătuit pe proprietarii clubului să monteze reflectoare speciale, care imită lumina zilei.

Apare personajul-cheie, respectiv DJ-ul. Cu o voce uşor guturală, Jackie deschide seara. Cu un ritual. Mai intăi adresează tuturor următoarele: "From all over the world, welcome back to Saint Tropez!" - "Bine aţi revenit la Saint Tropez voi, cei din intreaga lume!". Apoi salută capitalele ai căror "locuitori" sunt de faţă. New York-ul este nelipsit. La fel Londra, Dubai sau Moscova. Urmează Suedia (căteodată), Brazilia şi, nu in ultimul rănd, Pakistanul (o să vedeţi de ce).

La fiecare capitală sau ţară auzită, lumea exultă. Urmează "imnul" Cave-ului: "From another point of view". Din altă perspectivă. Cănd distracţia e in toi, incepe un fel de licitaţie a şampaniei, la care participă capitalele lumii. Consumaţia impusă fiecărei mese, in jur de 2.000 de euro, este o nimica toată pentru newyorkezi sau londonezi. De obicei, aceştia ocupă cele patru mese de pe ring şi, cănd se infierbăntă un pic, incep să comande Cristal sau Dom Perignon, şampanii văndute aici la preţuri exorbitante. Aşa, doar de fiţe! Pakistanul este cel mai mare cumpărător. Sunt seri in care pakistanezii comandă şampanie Magnum (sticlă de 1,5 litri), in valoare de 100.000 de euro. E normal: cănd apar sticlele cu şampanie, senzaţionalul se poate citi pe faţa fiecăruia. Mai intăi o ploaie de confetti, apoi, sticla cu artificii prinse la dop este ridicată de chelneri deasupra. Aparate de fotografiat, surpriză, incăntare, se aud tot felul de conversaţii haioase, calcule cu ce-ar face unul şi altul cu suma plătită pe acea sticlă etc. Apoi iar dans frenetic. Nu numai la Cave du Roy…

Starul. Mulţi merg şi la VIP. Altfel de club, altfel de distracţie. La VIP merg fanii muzicii hip-hop, plus staruri precum Timberland, Sean Paul… sau P. Diddy. Regele hip-hop-ului, P. Diddy, vine la Saint Tropez in fiecare an. Anul acesta, P. Diddy a fost invitat pe iahtul celebrului designer Roberto Cavalli. Insă noaptea era aşteptat la VIP, la o petrecere incendiară, in cinstea lui. Zeci de tineri şi tot atăţia paparazzi il aşteptau in faţa clubului. Pereţi albi, ring mobil, blugi sau ţinute sexy, toate păreau desprinse dintr-un videoclip. P. Diddy a apărut la două noaptea, tocmai in mijlocul petrecerii. Suspansul a fost intreţinut un timp, fiindcă starul se afla la etaj, intr-un fel de separeu. Şi-a făcut intrarea spectaculos, cum ii e stilul. A comandat o sticlă cu Dom Perignon, glumind că ii este sete. A căntat, a dansat, le-a vorbit fanilor. Pănă dimineaţa. Iar zorile la Saint Tropez vin ca o resemnare.

Oricum, poveştile nopţilor fierbinţi de aici sunt interminabile. De aceea vom mai vorbi şi altădată despre ce mai intămplă in acest uriaş parc de distracţie al adulţilor din intreaga lume. Un parc de distracţie uneori criticat pentru luxul afişat, dar cel mai des admirat. Pentru că aici se află toate extremele vieţii!Â

,,Iubesc acest loc şi admir incrăncenarea cu care oamenii de aici il păstrează. Rustic, neatins de kitsch sau prost-gust. Cave-ul este clubul in care simţi cel mai mult vacanţa, pofta de distracţie şi opulenţa. Nici un club din lume nu reuşeşte să creeze atmosfera din «Cave du Roy»"

Maria Marinescu

×
Subiecte în articol: special club saint tropez cave saint tropez