x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special O retragere la modă, cu o lecţie de modă!

O retragere la modă, cu o lecţie de modă!

de Roxana Roseti    |    23 Dec 2007   •   00:00
O retragere la modă, cu o lecţie de modă!

Nu orice show de modă de sfărsit de an işi respectă blazonul. Şi nu in fiecare zi ai parte de o retragere pe motive politice şi morale. Plus de o schimbare de designer din mers, in cadrul unuia dintre cele mai puternice branduri autohtone de modă!

Nu orice show de modă de sfărsit de an işi respectă blazonul. Şi nu in fiecare zi ai parte de o retragere pe motive politice şi morale. Plus de o schimbare de designer din mers, in cadrul unuia dintre cele mai puternice branduri autohtone de modă!

Zilele trecute, la Sala Amfiteatru a Teatrul Naţional. Un festin Irina Schrotter. Chiar dacă era un secret ştiut de toată lumea, retragerea Irinei Schrotter de pe podium şi dedicarea ei majoritar problemelor obştei Iaşiului era aşteptată cu sufletul la gură. De ambele domenii: politic şi modă. Irina şi-a reintrat, de fapt, in funcţia ei principală: coordonator de colecţie şi de designeri, alături de manageriatul general.

Dar cel mai bine poate vorbi despre show-ul Irina Schrotter, de la Teatrul Naţional, criticul de modă Alin Gălăţescu. Prezent la locul faptei atăt ca "om in branşă", căt şi ca om băntuit de plăcerea de a imortaliza asemenea momente (fotografiile de faţă ii aparţin).

Alegerea. Nu putem să nu constatăm ce dificil e să laşi un brand consacrat pe bagheta unui nou nume, unei noi viziuni. "Afară, aceste tranziţii sunt obiect de studiu pentru marii specialişti ai domeniului, ce consideră

de-abia cea de-a treia colecţie a noului designer drept prima de echilibru intre valorile brand-ului şi noua viziune. Irina, in premisele date, pot spune că a făcut una dintre cele mai bune alegeri posibile. A rezultat un mixaj ultra-sexy, ce impregnează brandul cu valorile consacrate ale designer-ului ales, Răzvan Ciobanu: erotism, ultrafeminitate, decupaje inedite, expunere masivă a corpului feminin, mulaje, culori tari, paiete, voaluri, volane, păr ondulat, buze evidenţiate, personaj agresiv, o femeie de club şi 4x4... Se poate continua, dar ceva este cert: Razvan a venit onest la intălnirea cu Irina. Cu tot ceea ce ştie el mai bine să facă! Una dintre cele mai bune colecţii semnate de etern tănărul designer (sau copilul teribil. . .). Eu cred că a ajuns la maturitate, nu mai are nevoie de diminutive, fie ele şi alegorice", subliniază Alin Gălăţescu.

Viziuni. Poate da, pe viitor, intălnirea celor două viziuni artistice poate da rezultate pozitive? "Din punctul de vedere al Irinei, turnura a fost plină de curaj şi de semnificaţia simbolică şi comercială a gestului ei. Da, intălnirea celor două direcţii de dezvoltare poate da in viitor rezultate pozitive. Trecănd peste scurta perioadă de sincronizare avută la dispoziţie, sunt convins că valorile Irinei se vor reintoarce in prim-plan, spre bucuria numeroşilor ei fani! Soluţia de show autonom, departe de public şi cu pereţi de separare - fie ei şi transparenţi - a fost una riscantă. Show-ul a avut trei părţi distincte. In prima, total pe alb, materiale elastice, rochii decupate divers si foarte, foarte scurte - părea că Irina se străduie să se apropie, anticipativ, de stilul lui Răzvan. In a doua, cele două viziuni s-au intălnit pe teren neutru: pantaloni şi sacouri - Irina, rochii lungi de voal, volane şi paiete estompate - Răzvan. A treia repriză, de rochii scurte, paietate, viu colorate, emanănd clubbing şi sexualitate, i-a aparţinut lui Răzvan." Răspunsul lui Gălăţescu a venit clar şi la obiect. O colecţie deschizătoare de noi subiecte de reflexie pentru media şi pentru alte case de modă.

roxana.roseti@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: tentaţii irina moda mod