x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special O romanca isi plange sotul ucis

O romanca isi plange sotul ucis

27 Apr 2004   •   00:00

Unul dintre militarii americani ucisi saptamana trecuta in Irak era casatorit cu o romanca. Tinerii erau colegi de facultate si facusera nunta in urma cu doi ani.

IRINA CRISTEA

Pentru Lavinia Gelineau, viata in America semana intocmai cu scenariul de succes pe care orice tanar roman si l-ar dori realitate. Reusise sa plece din tara cu o bursa si isi facea studiile in stiinte economice la Universitatea South Maine. Acolo se indragostise de unul dintre cei mai apreciati studenti, care i-a devenit apoi sot. Viitorul lor parea plin de promisiuni, dar totul s-a frant saptamana trecuta, cand, la doar 23 de ani, Christopher Gelineau a fost ucis intr-o ambuscada in apropiere de orasul Mosul, din nordul Irakului.

AMBUSCADA. Christopher mai avea un singur semestru de facultate cand a decis sa se alature membrilor Garzii Nationale din statul Maine care plecau in Golf. A plecat ca specialist in batalionul 133 Engineer. In ziua atacului, tanarul se afla in vestul orasului Mosul, la bordul unei motociclete Humvee, cand un dispozitiv exploziv amplasat de rebelii irakieni a explodat exact langa el. Grav ranit, Christopher si-a dat ultima suflare la scurt timp dupa incident.

VESTEA. Moartea tanarului a socat intreaga comunitate din Maine. Oamenii s-au grabit sa ii consoleze pe parintii lui, ramasi fara singurul lor fiu, si pe sotia sa, ramasa vaduva la mai putin de 25 de ani. „Lavina si Christopher erau totul unul pentru celalalt. Erau cei mai buni prieteni, erau foarte fericiti impreuna si fusesera sortiti unul celuilalt", a relatat, pentru presa americana, unchiul tanarului.

Lavinia a aflat cumplita veste pe cand participa la o intalnire alaturi de mai multe familii care aveau pe cineva drag pe frontul din Irak. La intalnire au aparut insa un preot si un politist, care au rugat-o pe Lavinia sa ii insoteasca intr-o camera alaturata, unde au anuntat-o ca sotul ei a murit. „Dupa ce a iesit din camera, am auzit-o tipand. Mi s-a facut parul maciuca de groaza. Era clar ce au venit sa ii spuna", povesteste una dintre femeile prezente la intalnire.

Ultima fotografie

„Nu pot sa cred ca intr-adevar pleaca", spunea Lavinia Gelineau in ianuarie, cand batalionul din care facea parte Christopher se pregatea sa plece in misiunea de pregatire ce avea sa preceada detasarea in Irak. De atunci dateaza si ultima lor fotografie impreuna, facuta inainte ca sotul ei, Christopher, sa se urce in autobuzul spre Fort Drum, baza de antrenament din statul New York. Prietenii fetei spun ca Lavinia nu s-a impacat niciodata cu gandul ca sotul ei a ales sa plece in Golf si traia mereu cu spaima ca ceva ingrozitor urmeaza sa i se intample.
×
Subiecte în articol: eveniment