x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special O seară „LIVE!”...

O seară „LIVE!”...

de Loreta Popa    |    19 Noi 2010   •   16:09
O seară „LIVE!”...

Micuţa Sală 99 a TNB s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei care au venit să asiste la spectacolul „LIVE!” în compania trupei Eugen Cristea Band. Un spectacol fără pic de reclamă în revistele lucioase sau oriunde altundeva. Cu toate acestea, cum spuneam, sala a fost plină ochi de un public care încă mai iubeşte muzica folk, poezia de bună calitate şi, de ce nu, chiar şi umorul de aceeaşi calitate. Pentru că recitalul lui Eugen Cristea a fost o adevărată oază de cultură, bun gust şi, mai ales, multă, foarte multă dragoste. De fapt, cam asta a fost tema de bază a show-ului, începând de la sensibilele compoziţii pe versurile lui George Arion până la o serie de „cover”-uri interpretate într-o manieră absolut originală de Eugen Cristea şi colegii săi de trupă, Ştefan Babaca (tobe) – plin de o energie benefică, Laszlo Kemenes (bass) – un adevărat „metronom” muzical şi Marius Chiran (keyboards) – un muzician desăvârşit. Practic, Eugen a făcut ce a vrut cu publicul său, pe care l-a purtat şi pe aripile unor poeme admirabile de George Ţărnea sau Evgheni Evtuşenko sau George Peagu. Pentru că Eugen este şi un suflet generos, în spectacol a prezentat-o ca o surpriză pe micuţa Ilinca Priboi, o pianistă care, în ciuda vârstei, este deja o certitudine. Sub îndrumarea profesoarei Mirela Stroe, Ilinca a interpretat o splendidă „Nocturnă” a lui Chopin, subliniind astfel şi împlinirea a 200 de ani de la naşterea marelui compozitor.

Nu în ultimul rând, semnalăm şi excepţionala contribuţie a balerinelor şcolii „La Sylphide”, care, sub bagheta coregrafei Lorelei Bari, au încântat asistenţa prin ilustrarea vizuală a câtorva piese muzicale. Nu în ultimul rând, sonorizarea asigurată de Alin Andreescu şi băieţii săi de la DDS Sound and Lights precum şi luminile lui Ionel Docan au contribuit din plin la întregirea atmosferei de sensibilitate. În ansamblu, un spectacol plăcut – căruia, personal, i-am reproşa o mică scădere pe la mijloc – dar care, suntem convinşi, îşi va găsi un binemeritat loc în peisajul cultural al Capitalei.

Cu atât mai mult cu cât – din câte ştim – puţini sunt actorii care au şi datele unui compozitor şi interpret. A, să nu uităm! – şi chitarist...

×
Subiecte în articol: tentaţii muzica