x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Omar Hayssam: "Preşedintele chiar mi-a spus «Îţi iei copiii şi du-te în America»"

Omar Hayssam: "Preşedintele chiar mi-a spus «Îţi iei copiii şi du-te în America»"

22 Oct 2009   •   00:00
Omar Hayssam: "Preşedintele chiar mi-a spus «Îţi iei copiii şi du-te în America»"

Gardianul publică stenograma discuţiei ce a avut loc pe  9 septembrie 2005 între generalul Constantin Degeratu, la acea dată consilier pe probleme de siguranţă naţională al lui Traian Băsescu, şi Omar Hayssam, sirianul aflat de şase luni în stare de arest sub acuzaţia de terorism. 

Ca posibil loc al discuţiei, jurnaliştii de la Gardianul menţionează o locaţie a Jandarmeriei Române din Băneasa, sediul Academiei de Politţe sau sediul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cursul discuţiei, Hayssam ii spune la un moment lui Degeratu: "Intre timp, asa cum stiti, au fost cateva intalniri cu Presedintele. Si atunci, eu chiar am inceput sa intreb de presiunile care se faceau asupra mea si domnul Presedinte chiar mi-a spus: «Iti iei copiii si du-te in America! Eu sunt Presedintele Romaniei si ai toate garantiile!» I-am spus: «Domnule Presedinte, uitati, speculatiile de care a aflat presa, sunt monitorizat..». «Nu, te rog frumos sa stai linistit, eu iti garantez ca nu se atinge nimeni de un fir de par de al tau!».


Citiţi stenograma discuţiei publicată de Gardianul.

×
Subiecte în articol: special