x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ostentatie si scandal la nunta fetei lui Mittal

Ostentatie si scandal la nunta fetei lui Mittal

23 Iun 2004   •   00:00

SPECIAL

Pentru Lakshmi Mittal, 55 de milioane dati pe o nunta nu inseamna nimic, daca-i vorba de casatoria unicei sale fiice, Vanisha. Aceasta a inceput sambata, la Paris, si n-a fost scutita de ceva scandal.
MARINA CONSTANTINOIU

Ostentativ de luxoasa ceremonie nuptiala dedicata fetei milionarului britanico-indian Lakshmi Mittal, patronul, printre altele, al Sidex Galati, a inceput sambata, in Franta, dar intr-un decor bollywoodian total. Sambata a inceput doar, pentru ca nunta si petrecerea dureaza cateva zile.

SPECTACOL. Muzica, dans si mici scenete au fost pe "agenda" ceremoniei de sambata, la care au fost invitati sa presteze staruri indiene de la celebrul Bollywood, echivalentul Hollywood-ului american. Nici un efort, material sau personal, n-a fost precupetit pentru ca nunta sa fie una memorabila pentru neamul Mittal, a carui bogatie a ajuns pe listele Forbes. Doar se marita Vanisha, fiica in varsta de 23 de ani a magnatului otelului, clasat al cincilea in topul bogatasilor britanici! Fericitul mire se numeste Amit Bhatia, are 25 de ani si este un sclipitor absolvent de cursuri economice in America.

ALESUL TATEI. Potrivit presei britanice, casatoria tinerei Vanisha s-a facut cu "alesul inimii tatalui sau", conform traditiei in familiile indiene. Socrul mic a platit chiria pentru unul dintre cele mai renumite castele ale Frantei - Vaux le Vicomte, situat nu foarte departe de Paris. Alti bani s-au scurs pe cheltuielile pentru cadouri, transportul inaltilor oaspeti veniti din indepartata Indie, pentru felurile de mancare alese care le-au fost servite oaspetilor la un cocteil-party in celebrele Gradini Tuilleries. Duminica, Palatul Versailles a gazduit ceremonia de logodna a celor doi tineri, in prezenta a cel putin 1.200 de invitati, inclusiv rude, prieteni de-ai familiilor mirilor si oameni de afaceri.

Luni, Vanisha a fost ea insasi in centrul unei ceremonii speciale - Mehndi, mainile tinerei fete de magnat fiind pictate cu modele traditionale hinduse, cu un ulei inchis la culoare. Ieri, pe la pranz, Vanisha si Amit si-au promis unul celuilalt iubire vesnica, respectand traditia, ca la carte.

SUPARARE. Ambianta de spectacol si lux nemarginit a fost, totusi, umbrita de un nor de nemultumire din partea catorva personalitati din cercurile asiatice din Marea Britanie, care nu au fost invitate la petreceri. Si asta, in timp ce invitatiile trimise participantilor la nunta au fost insotite de cadouri (de la ornamente din jad, la dulciuri indiene)!

Baronesa Shreela Flather, presedinta comitetului care a adunat fonduri pentru Memorialul dedicat soldatilor indieni care au murit in cele doua razboaie mondiale, nu si-a primit invitatia la aceasta nunta. Gurile rele spun ca Mittal este suparat pe ea pentru ca aceasta ar fi sugerat, candva, ca el putea fi ceva mai generos in donatiile facute pentru Memorial.

Printre cei care au fost ocoliti de invitatii s-au numarat si ziaristii indieni de la Londra, ca si ziaristii britanici, de altfel, fapt ce explica relatarile destul de reci de la fata locului. Unii dintre jurnalisti au calificat evenimentul chiar drept "o nunta vulgara la Versailles", ca sa-si scoata parleala pentru ofensa adusa de Mittal.

Tot gurile rele sunt cele care sustin ca Mittal e inca suparat pe presa britanica pentru faptul ca, de cate ori are ocazia, mentioneaza donatia sa de 125.000 de lire sterline facuta de el Partidului Laburist si scrisoarea premierului britanic Tony Blair adresata Guvernului Romaniei, pentru sustinerea in planurile sale de a achizitiona Sidex Galati.
×
Subiecte în articol: special nunta mittal