x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Parfum Star Trek cu miros puternic

Parfum Star Trek cu miros puternic

de Anca Aldea    |    15 Mar 2009   •   00:00
Parfum Star Trek cu miros puternic

AROME  •  TIBERIUS, PONN FARR, RED SHIRT
Un parfum îndrăzneţ cu notă predominantă de lămâie, piper negru şi cedru. Toate acestea pentru un bărbat puternic sau pentru oricine îşi doreşte să miroasă bine atunci când iese la o plimbare pe orbita terestră sau interstelară.



Compania Genki Wear a lansat trei parfumuri inspirate din serialul de televiziune Star Trek din anii 1960. Pentru cei care se întreabă cum miroase un căpitan de navă spaţială, compania americană a găsit răspunsul, cercetând filă cu filă "Ghidul căpitanului Kirk pentru (a ajunge la) inima femeilor" – un manual care te învaţă, între altele, cum să-ţi câştigi încrederea în tine, cum să trezeşti pasiunea în reprezentantele sexului opus sau, pur şi simplu, cum să vrăjeşti o extraterestră. Sună hilar, dar cartea chiar a făcut furori printre fanii genului de peste Ocean.

Revenind însă la parfumuri, Genki Wear le-a denumit "Tiberius" (după arătosul căpitan James T. Kirk al navei USS Enterprise), "Ponn Farr" (după versiunea klingoniană a pasiunii) şi "Red Shirt" (după personajele nefericite din serial, care inevitabil mor la sfârşitul fiecărui episod).

Americanii sunt încrezători că "Tiberius" va sparge gura târgului, pentru că această colonie conţine o notă predominantă de lămâie, piper negru şi cedru, precum şi arome discrete de vanilie proaspătă, mosc şi santal. Genki Wear a avut grijă să-şi prezinte profesionist piesa de rezistenţă: "Tiberius este greu de definit şi imposibil de refuzat."

Este curios însă cine s-ar regăsi în mirosul banal al omului de rând transpus în parfumul "Red Shirt" pe care scrie, cu litere de-o şchioapă, "Pentru că ziua de mâine nu va veni niciodată". Foarte încurajator! Dar creatorii lui insistă că purtătorul acestui parfum cu miros de mandarine verzi, pere şi levănţică este modelul bărbatului care ar sacrifica totul pentru persoana iubită, este genul omului devotat pregătit să-şi dea ultima suflare pentru partenera sa.

Dar cine şi-ar etala, la o cină romantică, miresmele mai puţin atrăgătoare ale unui klingonian cu noduli pe frunte? Ei bine, Genki Wear nu se teme de eşec. Dar, deşi scopul lui Ponn Farr a fost bine definit – parfumul acesta îi conferă bărbatului o latură sălbatică – producătorii lui nu exclud faptul că singurii clienţi interesaţi vor fi doar fanele serialului SF.

×
Subiecte în articol: esenţe tari