x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Patru zile de talk-show

Patru zile de talk-show

de Carmen Dragomir    |    05 Noi 2007   •   00:00
Patru zile de talk-show
Sursa foto: Dan Marinescu/

Filajul procurorului Marian Sintion a fost cel mai dezbătut caz de săptămăna trecută la "Marius Tucă Show". In emisiunea de miercuri, 31 octombrie, ministrul Internelor, Cristian David, a recunoscut că filorii aparţin Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, aflată in subordinea sa

Filajul procurorului Marian Sintion a fost cel mai dezbătut caz de săptămăna trecută la "Marius Tucă Show". In emisiunea de miercuri, 31 octombrie, ministrul Internelor, Cristian David, a recunoscut că filorii aparţin Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, aflată in subordinea sa. Cazul Andreei Simon, Ion Cristoiu, trupa La Familia sau Fanfara lui Goran Bregovic au fost celelalte prezenţe din platou.

Talk-show-ul a debutat săptămăna trecută cu o dezbatere despre cazul Andreei Simon, fetiţa din Miercurea-Ciuc care a dispărut de acasă in decembrie 2005. După doi ani, cercetările se află in acelaşi loc din care au plecat, poliţiştii negăsind nici o pistă. Ioana Munteanu, mama Andreei, şi Adriana Oprea Popescu, reporter special la Jurnalul Naţional şi la "Marius Tucă Show", s-au aflat faţă in faţă cu comisarul-şef Sorin Moga, coordonatorul anchetei. "Filaj la procuror" a fost tema abordată in partea a doua a emisiunii. Magistratul Marian Sintion a vorbit despre acţiunile de intimidare desfăşurate impotriva sa, după ce Jurnalul Naţional a descoperit operaţiunile de supraveghere operativă a procurorului. Tema emisiunii de marţi, 30 octombrie, a fost "Cristoiu, marcă notorie". Invitat in platoul emisiunii, maestrul a fost provocat la o discuţie despre omul, marca şi scriitorul Ion Cristoiu.

CONFIRMARE. Miercuri, procurorul Marian Sintion, Răzvan Belciuganu, şeful Departamentului de Investigaţii al Jurnalului Naţional, şi ministrul Internelor, Cristian David, au continuat discuţia asupra filajului a cărui ţintă a fost magistratul Sintion. In faţa probelor aduse, ministrul recunoaşte că filorii aparţineau Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), fosta "Doi şâ€™un sfert". Partea a doua a emisiunii a continuat cu trupa La Familia. Dragoş Gărdescu, alias Puya, şi Tudor Sişu au vorbit despre muzica de stradă şi experienţa inchisorii.

Săptămăna s-a incheiat la "Marius Tucă Show" cu o analiză asupra cazului "Filaj la Procuror", făcută de analistul Radu Tudor şi ziaristul Răzvan Belciuganu, de la Jurnalul Naţional. Totodată, cazul fetiţei din Rămnicelu, care a devenit mamă la numai 12 ani, a fost continuat cu un reportaj despre reacţiile liderilor rromi care au ţinut in comunitate o judecată ţigănească. Seara a fost incheiată de celebra Fanfară a lui Goran Bregovic.

Dacă in viaţa dumneavoastră se intămplă ceva deosebit, dacă asistaţi la un eveniment special, spuneţi-ne la telefoanele 021/208.75.00, 021/208.76.00, scrieţi-ne la adresa tucashow@antena1.ro sau trimiteţi SMS la 1313 (mesajul trebuie să conţină textul TUCA SHOW şi MESAJUL TĂU).

Nici urmă de Andreea

"Suntem o ţară de incompetenţi! Se fac publice toate porcăriile, dar despre un suflet de copil se mediatizează după doi ani. Asta ne e mentalitatea. Nu lăsaţi nici o piatră neintoarsă, cineva ştie unde e Andreea!" - Teodora

"Nu-mi vine să cred că au trecut doi ani şi totuşi s-a ajuns intr-un punct mort in ceea ce priveşte această anchetă. Dovadă a lipsei de experienţă şi de profesionalism a autorităţilor romăne."

"De ce nu se apelează la salvatori profesionişti? Cei de la BGS l-au găsit pe Răducu!"

"De ce nu preluăm ideea americanilor de a pune pozele copiilor dispăruţi pe cutiile de lapte sau in locuri publice gen supermarketuri?" - Daniel

"Cum e posibil ca după atăt timp să nu existe o singură urmă după care să se ghideze? Ar fi trebuit destituit de mult din funcţie acest aşa-zis comisar-şef!" - Marius - Iaşi.

Poliţia politică de la Interne

"Căt or fi ei de politişti, mi se pare puţin probabil ca băieţii care au efectuat urmărirea să fi folosit numere de inmatriculare reale."

"Domnule Sintion, in timpul carierei de procuror la Parchetul General nu aţi făcut abuzuri şi inegalităţi?!"

"Cel mai nenorocit procuror este acest Sintion care ştie să fabrice probe. Bine că l-a dat afară." - Iulică

"Intrebaţi-l pe dl procuror cum a făcut ilegalităţile şi abuzurile cu arestarea clanului cămătarilor"

"Domnul Sintion a propus Ministrului MIRA să transfere toate structurile de intervenţie la Jandarmerie. Nu credeţi că Jandarmeria ar avea atunci o putere foarte mare? Consider că structurile de intervenţie sunt acolo unde trebuie să fie, doar că trebuie să li se definească foarte bine atribuţiile"

"Am votat PNL, dar văd un papagal! Demisia!" Viorel, Tărgovişte

"Un ministru arogant, incompetent, penibil ! Halal guvern, halal ţară! Vai de noi!" - S. Anghelescu

carmen.dragomir@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: special sintion