x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Pictură la Operă

Pictură la Operă

de Mihaela Cazan    |    19 Noi 2010   •   16:15
Pictură la Operă
Sursa foto: Mihaela Cazan/

Alexandrina Hrisov este din Chişinău. De copil a început să manifeste veleităţi artistice: să cânte la pian şi să deseneze. „Fata care merge pe jos” precum o ştiu fanii  a mai făcut un pas în lumea artiştilor: în această lună a avut loc vernisajul ultimei ei expoziţii, eveniment organizat în foaierul Operei Naţionale din Bucureşti.

 

„Mes Enfants”

Au fost prezenţi foarte mulţi tineri care îi îndrăgesc atât picturile cât şi muzica. Foaierul Operei Naţionale din Bucureşti a fost luat cu asalt de adolescenţii dornici să vadă lucrările Alexandrinei, să afle cum arată „Luna de lapte”, „Frica” ( în 3 ipostaze), cum este atunci când „Ninge cu stele”, care este „Pasărea Mihaelei”, cine este „Îngerul păzitor”,alături de alte picturi, una mai atractivă decât alta. Într-un cadru parcă desprins din basme, tinerii s-au transformat în adevăraţi critici de artă.

Odată ce ai pătruns în lumea Carnavalului, faci cunoştinţă cu Scufiţa Roşie şi cu Fata cu fluturi, constaţi că iubirea e oarbă, iar în cele din urmă mai ai un singur gând: să o asculţi pe Alexandrina cântând.

 

Muzică

Alexandrina a ţinut să mul­ţu­mească tuturor celor prezenţi pentru că au venit într-un număr atât de mare, şi şi-a început concertul cu piesele ei de suflet şi, de ce nu, ale fanilor.  A interpretat melodii în limba română, franceză şi rusă (melodia în rusă fiind preferata ei), melodii care vorbesc despre viaţă, dragoste, iubire, sunt o bucăţică din ea. Show-ul s-a încheiat cu un cântec de leagăn „Maria” aşa, de noapte bună, a precizat Alexandrina. Pictoriţa foloseşte culori calde, roşu, bleu, gri, maro, verde, culori care reuşesc să atragă ochii privitorului. Iar copiii... copiii au fost transformaţi în îngeri păzitori, în vis! Dacă doriţi să vedeţi cu ochii voştri cât de bine a reuşit Alexandrina să îmbine pictura cu muzica, trebuie să ştiţi că expoziţia mai este deschisă  până la finele lunii noiembrie în foaierul Operei Naţionale din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: tentaţii