x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Festivalul Castanilor, o nouă ediţie

Festivalul Castanilor, o nouă ediţie

de Loreta Popa    |    03 Oct 2010   •   00:00
Festivalul Castanilor, o nouă ediţie
Sursa foto: /Thinkstock

Pentru cei care eu talent, câteva compoziţii proprii şi vor să se afirme în lumea muzicii folk toamna aduce o ocazie perfectă. Între 8 şi 9 octombrie 2010, la Ploieşti are loc cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Castanilor - In memoriam Gabi Dobre, eveniment care urmăreşte promovarea muzicii folk şi descoperirea de tinere talente ale acestui gen.



Festivalul Castanilor de la Ploieşti este un eveniment cu tradiţie pe Valea Prahovei, un festival dedicat exclusiv muzicii folk, care aduce pe aceeaşi scenă nume consacrate ale genului, dar şi tineri talentaţi aflaţi la început de drum pentru care acest eveniment constituie o rampă de lansare. Organizat anual de Primăria Ploieşti, festivalul are ca principali cola­boratori instituţiile culturale aflate sub autoritatea sa, Casa de Cultură „I.L. Caragiale" şi Teatrul „Toma Caragiu" Ploieşti şi poartă numele iniţiatorului său, regretatul jurnalist Gabi Dobre.

Absolvent al Facultăţii de Construcţii Civile, colaborator al postului Radio Prahova, Gabi Dobre a ajuns în TVR în 1995, în urma unui concurs pentru un post de redactor-prezentator în cadrul Redacţiei Jocuri şi Concursuri. Fost moderator al matinalului de la TVR 1, Gabi a mai lucrat şi în echipa de realizare a emisiunii „Enigma", dar şi ca realizator al emisiunii „Prima pagina" la TVR International. Reprezintă pentru foarte mulţi dintre noi un model, pentru că a dus o luptă acerbă cu boala de care suferea. A fost operat de patru ori la Spitalul Fundeni din Bucureşti, apoi la Viena, unde a şi urmat un tratament costisitor. Poate că boala a învins, dar misiunea lui Gabi Dobre a fost împlinită. Tinerele talente au un festival unde se pot afirma, un loc unde libertatea de exprimare este la ea acasă şi astfel folkul, ca gen muzical, se îmbogăţeşte an de an.

Ediţia din 2010 a Festivalului Castanilor - In memoriam Gabi Dobre are două secţiuni: Concurs (vineri, 8 oc­tom­brie) şi Gala Laureaţilor (sâmbătă, 9 octombrie). În ambele seri, pe scenă vor urca şi nume consacrate ale muzicii folk, precum şi tinerii câştigători ai locului I din ediţia anterioară. Valoarea totală a premiilor puse în joc este de 6.800 de lei, iar câştigătorul va pleca acasă cu 2.000 de lei.

×
Subiecte în articol: alte orizonturi