x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Goana după Alaska (15)

Goana după Alaska (15)

de Cornel Tabacaru    |    16 Dec 2010   •   00:16
Goana după Alaska (15)
Sursa foto: Alina Tăbăcaru/

Deocamdată nu ştim exact pe unde ne vom mai perinda. Dacă vom vedea urşi sau alte „creaturi”. După ce am hoinărit prin Skagway, ne-am întors bineînţeles pe vapor şi am realizat că noi suntem aproape cei mai „umblă­reţi” pasageri, majoritatea preferând să se bucure de confortul palatului plutitor. Nu este un lucru demn de lăudat, deoarece când ai plecat într-o asemenea excursie, te gândeşti că de fotoliu sau în şezlog beneficiezi mai tot timpul acasă, dar ce să-i faci, „câte bordeie atâtea obiceie”, fiecare cu plăcerea lui!

Încercăm totuşi să-i înţelegem pe cei care lenevesc: poate acasă au un balamuc, iar aici, pe vapor, au dat de rai. Cazare în cabină cu tot confortul (pat twin sau matrimonial), baie privată complet echipată, aer condiţionat, frigider, telefon, seif, uscător de păr, televizor...Pensiune completă cu mai multe mese în timpul zilei, bufet cu mâncare „tematică” deschis toată ziua, prânzul şi cina în restaurantele principale ale navei, snack la miezul nopţii pentru pofticioşi. Piscine, şezlonguri pe punţile exterioare, clubul de noapte, biblioteca, cinematograf sub stele,  jocuri – cum ar fi „Să căutăm comori!”, cursuri de dans, muzică live, cabaret în teatrul de la bord... Uneori, Alina chiar mă ceartă că „„nu participi şi tu Cornele cum trebuie la toate astea!”.

Prefer să particip „pe teren” şi să îmi îmbogăţesc privirea cu imagini pe care nu ştiu dacă le voi mai întâlni vreodată în această viaţă. Şi, în ceea ce priveşte, „viaţa de vapor” a fost destul că am participat la calvarul la care m-a supus Alina uneori. Respectiv, m-a obligat (că altfel nu pot spune) să mănânc alge! „Sunt alimente-minune, Cornele! Au proteine, întăresc imunitatea şi îmbunătăţesc memoria”. Le-am consumat cu salată şi cu orez, dar nu m-a ţinut mult, deoarece am făcut o pasiune pentru... crabi! Afla­sem încă de la sosire despre crabul im­pe­rial de Alaska şi crabul păianjen care trăiesc în apele de pe coasta Alaskăi şi nu numai. Sezonul de pescuit este iar­na, iar pescarii de crabi practică una din­tre cele mai periculoase meserii din lume. Crabul imperial este de trei feluri: galben (Golden King Crab) – trăieşte şi la adâncimi de 700 de metri, albastru (Blue King Crab) şi roşu (Red King Crab) – o specie foarte mare de crabi, cei mai scumpi „pe piaţă”. Din când în când a trebuit să o îm­bu­nez pe Alina cu câte un cocteil aromat de Alaska pentru a mă lăsa să mai trăiesc şi cu altceva în afară de alge! În plus, i-am promis că o voi ui­mi cu calita­tea memoriei mele impulsi­o­nată de al­ge, atunci când îi voi povesti despre Pă­rin­tele Gherman din Alaska!

(Va urma)

×
Subiecte în articol: exotic