x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Inculpaţii au cerut scuze familiei handbalistului Cozma. Judecătorii dau mâine verdictul.

Inculpaţii au cerut scuze familiei handbalistului Cozma. Judecătorii dau mâine verdictul.

de Istvan Deak    |    22 Iun 2011   •   21:00
Inculpaţii au cerut scuze familiei handbalistului Cozma. Judecătorii dau mâine verdictul.

Astazi a avut loc, la Judecatoria Veszprem, ultima infatisare din cadrul procesului in care sunt judecati vinovatii pentru moartea handbalistului Marian Cozma. Avocatul lui Raffael Sandor a tinut pledoaria de final, apoi cei 7 invinuiti au avut drept la un ultim cuvant, maine dimineata urmand sa se anunte un prim verdict.

Avocatul lui R.Sandor a atras atentia judecatorului ca, in cazul mandantului sau, se poate vorbi de lovituri cauzatoare de moarte, nu si de tentativa de omor. "Nu putem vorbi de o intentie clara de a ucide, ba mai mult putem aduce in discutie legitima aparare. Clientul meu a vrut sa evite o altercatie si in momentul in care a parasit localul nu s-a indreptat spre Cozma, dar a fost atacat de handbalistul roman. Sa nu uitam nici de depozitiile unor martori, care sustin ca Sesum si Vilovski au incercat sa il opreasca pe Cozma, insa nu au reusit, acesta fiind prea pornit sa continue altercatia din discoteca. Pe strada, R.Sandor a fost atacat de un grup de 8-10 persoane. Oare nu e de inteles ca intr-o astfel de situatie, si avand in vedere ca primise o sticla in cap si era plin de sange, clientul meu a dus mana dupa cutit? Pentru moment nu mai vedea, nu mai auzea. Vorbim de un om ranit, care s-a temut pentru viata sa. Vreau sa subliniez ca R.Sandor a actionat singur, fara stirea prietenilor sai si a aruncat cutitul de teama la locul incidentului', a declarat avocatul Kolorédi Adrienn

Ivan Sztojka si-a pierdut cumpatul

Pentru a doua oara in ultima luna, inculpatul Ivan Sztojka a facut scandal in sala de judecata. Acum trei saptamani, el a jignit-o pe doamna procuror in momentul cand aceasta a cerut 25 de ani de inchisoare pentru faptele sale. Procurorul de caz Sarosi Dora a desfiintat toate pledoariile de final ale avocatilor apararii, sustinand in continuare pedepsele cerute initial pentru inculpatii din acest caz: inchisoare pe viata pentru R.Sandor si N.Gyozo, 25 de ani pentru Ivan Sztojka, 8 ani pentru Pal Gabor si Bihari Csaba, si 7 ani pentru Antalik Laszlo si fosta sotie a lui R.Sandor. "Avocatii apararii au depasit orice limita a eticii profesionale in momentul in care ne-au acuzat ca am plantat probe si am manipulat martorii. Inculpatii au stiut exact ce fac si au avut intentia de a lua viata unui om. Ba mai mult, cand Cozma era cazut la pamant si nu mai misca, i-au mai aplicat lovituri de picior', a spus Sarosi Dora. Ea nu a putut sa isi duca ideea pana la capat, fiindca Ivan Sztojka a erupt, din nou, ca un vulcan, a inceput sa injure si sa ameninte si a fost scos cu greu din sala de echipele comando.

"Sa ma ierte familia lui Cozma"

Primul care a luat cuvantul a fost chiar R. Sandor. "Eu sunt principalul si singurul vinovat pentru moartea lui Cozma. Cel mai mare pacat al unui om e sa ia viata altuia. Mie mi-a fost teama pentru viata mea si a trebuit sa fac asta. Doar m-am aparat, n-am vrut sa omor pe nimeni. Am fugit in Austria, cu gandul sa ma intorc in Elvetia, unde am o casa, nici n-am stiut ca a murit cineva din cauza mea. Imi cer scuze pentru ce am facut familiei lui Marian Cozma. Am gresit fata de Cozma, dar n-am nicio legatura cu Sesum si Pesic', a spus R.Sandor.

Nemeth Gyozo a citit o scrisoare de 32 de pagini adresata familiei Cozma, in care isi cere iertare pentru cele intamplate. "Sa ma ierte famia lui Cozma, iar lui Ivan Pesic ii propun sa ii donez un rinichi de la mine', a concluzionat Gyozo. Acelasi lucru l-au facut si Bihari Csaba si Pal Gabor, in timp ce Antalik Laszlo si fosta concubina a lui R.Sandor au renuntat la acest drept pe motiv ca nu se simt vinovati cu nimic in acest caz.

×
Subiecte în articol: cazul cozma