x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Lacul Palmierilor, Templul Soarelui

Lacul Palmierilor, Templul Soarelui

de Elena Stan    |    11 Mai 2008   •   00:00
Lacul Palmierilor, Templul Soarelui

O călătorie cu avionul pînă în Tunisia durează numai trei ore. Odată ajunşi pe aeroportul din Monastir, turiştii încep vacanţa.

TUNISIA - O săptămînă nu este suficientă pentru a vedea toate obiectivele turistice renumite în întreaga lume

O călătorie cu avionul pînă în Tunisia durează numai trei ore. Odată ajunşi pe aeroportul din Monastir, turiştii încep vacanţa.

Plaje superbe, soare, munţi, renumite vestigii arheologice şi deşertul Sahara atrag anual milioane de turişti în Tunisia, ţara ce este recunoscută ca fiind prima destinaţie turistică din Maghreb şi Africa şi a doua din lumea arabă. “Vara trecută, am avut în jur de şapte chartere cu turişti români pe săptămînă, adică miercurea, cînd vin turiştii.

Cursele aeriene vin atît din Bucureşti cît şi din Cluj şi sînt pline ochi”, ne-a declarat Ana Maria Jemaa, ghid turistic român, angajat al agenţiei Tunisiana Travel. Românii vor să vadă Deşertul Sahara, chiar dacă se află la circa 600 de kilometri de zona turistică a ţării, să facă o plimbare cu cămila, să vadă oazele de deşert şi de munte existente, precum şi peisajele de neuitat pe care le poate oferi această ţară. Cu 200 de dolari tunisieni, adică 400 de lei, puteţi face o plimbare plină de suspans cu Jeep-ul prin deşert.

În zona deşertului puteţi face un popas în locul unde s-au realizat filmările la “Războiul Stelelor” şi puteţi achiziţiona trandafirii deşertului, care iau naştere din nisip şi sare, sub influenţa diferenţelor mari de temperatură între zi şi noapte, cînd există umiditate. Turiştii trebuie să ajungă şi la oazele de munte de la Chebika şi Tamerza, din apropierea graniţei cu Algeria.

 

Zone verzi în deşert

Chebika şi Tamerza sînt singurele locuri cu verdeaţă şi apă din deşertul de munte. Chebika este cel mai puţin cunoscută dar oferă cea mai frumoasă privelişte. Aceasta se întinde la poatele munţilor Atlas şi mai tot timpul anului este expusă soarelui. Motiv pentru care în trecut numele ei era Qasr el-Shams – Castelul Soarelui. Chebika are o sursă subterană de apă, singura care menţine regiunea în viaţă. În pustietatea absolută a munţilor şi a deşertului găsim la Chebika o cascadă de basm şi un fir de apă printre stînci, pe lîngă care izbucneşte, verde, viaţa vegetală. În această pustietate stau cîteva familii care timp de 10 luni pe an întîmpină turiştii şi desfăşoară comerţ cu suveniruri. În perioada Imperiului Roman, Tamerza era denumită Ad Turres şi proteja frontierele. La Tamerza s-au făcut filmări pentru scene din “Pacientul englez”.

×
Subiecte în articol: fotograf in jurul lumii