x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Minunile de artă ale copiilor

Minunile de artă ale copiilor

de Carmen Anghel    |    01 Iun 2013   •   00:24
Minunile de artă ale copiilor

Am descoperit aceste minunăţii întâmplător, pe internet. Sunt realizate de copii. Şi pentru că de 1 Iunie este Ziua Copilului şi pentru că perioada pascală încă nu s-a încheiat am hotărât să îi sărbătorim pe aceşti mici artişti povestind, pe scurt, despre bucuria lor de a participa cu lucrări deosebite la Concursul Internaţional Sărbătoarea Paştelui în ochii copiilor 2013. Lucrările prezentate sunt icoane pe sticlă, pânză şi lemn; coşuleţe cu ouă decorate, naturale sau din alte materiale; desen/grafică de inspiraţie religioasă sau tradiţională.

Concurusl s-a desfăşurat concomitent la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din Tulcea, la  Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, Asociaţia Folkloriamo Mărţişor Rovigo din Italia şi Asociaţia ACASA, din Zaragoza, Spania.

Acest concurs a debutat, în 2010, din iniţiativa muzeografilor Muzeului de Etnografie şi Artă Populară. Pe atunci se adresa colaboratorilor/partenerilor din şcolile regiunii Dobrogea. În anul 2011 a fost organizat la nivel naţional, iar în 2012 a fost prima ediţie internaţională. Nu o să dăm lista cu cei aleşi. Minunate sunt toate lucrările, minunaţi sunt toţi copiii.

Vrem doar să le spunem “La mulţi ani!” tuturor copiilor şi să le mulţumim că există în viaţa noastră.

Cine doreşte să vadă lista câştigătorilor poate accesa meaptulcea.wordpress.com

×