x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Peste 1.200 de morți în războiul cu Gaza

Peste 1.200 de morți în războiul cu Gaza

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   10:00
Peste 1.200 de morți în războiul cu Gaza
Sursa foto: Hepta

Israelul a raportat peste 1.200 de morți în războiul cu Hamas, informează, miercuri, televiziunea de stat israeliană Kan, conform The Guardian. Mai multe victime sunt de partea Fâșiei Gaza.

Televiziunea publică israeliană Kan a publicat un raport că numărul deceselor din Israel. Bilanțul a trecut de 1.200. Majoritatea victimelor sunt civili, în special în Fâșia Gaza, aflată sub controlul Hamas.

Față de ultimul bilanț, numărul victimelor decedate a crescut cu 200. După patru zile de când Hamas a terorizat orașele din sudul Israelului, ucigând sute de persoane, soldații israelieni încă descoperă și colectează cadavrele celor decedați.

Cel mai recent bilanț palestinian, furnizat de autoritatea sanitară din Gaza, a ridicat la 900 numărul morților din enclavă începând de sâmbătă. Printre morți se numără 260 de copii și 230 de femei.

Estimările specialiștilor ONU arată că aproape 200.000 de palestinieni și-au pierdut casele.

„Strămutările au escaladat dramatic în Fâșia Gaza, ajungând la peste 187.500 de persoane, de sâmbătă. Majoritatea oamenilor se adăpostesc în școli”, a declarat Jens Laerke, purtătorul de cuvânt al OCHA, într-o ședință de informare la Geneva, spunând că sunt așteptate noi cazuri pe măsură ce confruntările continuă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: morti israel hamas gaza