Gabriel Bebeşelea, prim-dirijorul Operei Naţionale Române Iaşi, s-a clasat pe prima poziţie la Lucerne Festival Academy (Elveţia), un masterclass-concurs organizat cu cel mai mare dirijor în acest moment - Bernard Haitink şi desfăşurat recent. “În competiţie s-au înscris 330 de dirijori din întreaga lume, 18 au fost invitaţi la Lucerne pentru a da concursul, şapte au fost selecţionaţi, iar dirijorul Gabriel Bebeşelea s-a clasat pe locul I”, a spus Roxana Caraiman, de la Opera Română Iaşi. Pentru a percepe la adevărata dimensiune realizarea românului amintim faptul că în Orchestra Lucerne Festival Orchestra cântă cei mai buni instrumentişti din cele mai bune orchestre ale Europei iar o altă reuşită remarcabilă a sa a constituit-o calificarea sa în semifinalele competiţiei la Donatella Flick London Symphony Orchestra Conducting Competition, în decembrie 2014.
În 2011, dirijor-asistent la una din cele mai renumite orchestre ale lumii - Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam
Gabriel Bebeşelea, la doar 26 de ani, este deja recunoscut ca fiind unul din cei mai talentaţi dirijori romani ai generaţiei sale. Jurnalul Festivalului George Enescu din 2011 a consemnat acest lucru. Prim-dirijorul operei ieşene a participat activ la masterclass-uri internaţionale. Amintim doar două din ele: cel cu Michail Jurowski la Berlin şi cel cu Jeffery Meyer la Viena, în anul 2012 Bebeşelea fiind câştigător al bursei de dirijat “Dorel Pascu”. În septembrie 2011 este numit dirijor al Operei Naţionale Române Iaşi. Odată cu stagiunea 2013-2014 devine dirijor principal invitat al Filarmonicii de Stat Sibiu.
Apogeul dezvoltării sale muzicale l-a reprezentat bursa ca dirijor-asistent oferită în anul 2011 la una din cele mai renumite orchestre ale lumii: Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, unde România mai are un artist extrem de apreciat, violonistul Liviu Prunaru.
Gabriel Bebeşelea dirijează frecvent orchestre importante din România printre care: Filarmonica George Enescu, Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj-Napoca, Szekelyfoldi Filarmonia, Filarmonica Târgu-Mureş, Filarmonica Satu-Mare, obţinând mereu critici favorabile. În anul 2012 a fost desemnat să dirijeze Concertul de ziua Regelui Mihai I la Ateneul Român, în acelaşi an colaborând cu marele regizor Andrei Şerban la realizarea spectacolului Les Indes Galantes de Jean Philippe Rameau, la Opera Naţională Română Iaşi.