x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Savantul Stefan Procopiu, omagiat la Iasi

Savantul Stefan Procopiu, omagiat la Iasi

de Cristinel C. Popa    |    09 Mai 2016   •   20:30
Savantul Stefan Procopiu, omagiat la Iasi

Memoria savantului roman Stefan Procopiu, readusa in atentie la Liceul de Mecatronica si Automatizari din Iasi. In perioada 14-15 mai se va desfasura la aceasta unitate scolara de traditie din capitala Moldovei un concurs inedit, de o mare valoare stiintifica si la care vor participa elevi si cadre didactice din Iasi si din tara.

Este vorba despre Concursul National de referate si comunicari stiintifice pentru invatamantul profesional si tehnic “Stefan Procopiu”, competitie ce are loc aici an de an si care, ca si in anii precedenti, este organizat sub egida Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, fiind inclus in Calendarul Concursurilor Nationale Scolare.

“Concursul este destinat atat elevilor, cat si profesorilor, scolarii putand concura la sectiunea electrotehnica, electronica si automatizari, sectiunea mecanica, ori cea de resurse naturale si protectia mediului, iar cadrele didactice pot prezenta o lucrare de specialitate sau una metodico-didactica”, a spus prof. Mihai Alexandru, director adjunct, cadru didactic care alaturi de profesor inginer Mihaela Toma, face parte din echipa de organizare.

La finalul competitiei, cei care vor sustine lucrari in plen vor primi brosuri si diplome cu antetul scolii si al organizatorilor. Cu aceasta ocazie, Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari din Iasi intentioneaza sa editeze numarul XII al revistei TehnoClub + revista a invatamantului tehnic preuniversitar, inregistrata cu aviz ISSN si unde profesorii participanti sunt primiti cu manuscrisele lucrarilor. 

×