x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Tunisia: Dincoace de nimic

Tunisia: Dincoace de nimic

de Cristian Stefanescu    |    14 Mai 2006   •   00:00

Desertul are mii de porti. In fata lor, o viata la limita supravietuirii. In spate, vanturile fierbinti si pline de nisip ale Saharei.

Click pt fotoreportaj

Desertul are mii de porti. In fata lor, o viata la limita supravietuirii. In spate, vanturile fierbinti si pline de nisip ale Saharei.

Treizeci de grade trecute fix. Universul pare a avea alte coordonate. Gandurile se intretaie diferit. O alta lume. Nu ai nevoie sa o intelegi. Poate nu ai nici voie. Multumeste-te sa o accepti ca atare. Intra-i in joc. Pentru straini nu este, de fapt, decat un colorat joc de-a vacanta. O vacanta la capatul civilizatiei, adulmecand marea aventura a desertului ce-ti sufla in ceafa.

Privite de afara, zilele, duse pe furis in spatiul ingust dintre Marea Mediterana si pustiu, seamana intre ele. Monoton. Ca ferestrele unui tren de persoane. Si totusi, fiecare dimineata inseamna altceva. Pentru om, pentru dromader, pentru palmier, pentru nisip...
O combinatie exploziva de frumusete meridionala si cochetarie europeana.

MIDES. Cadru ideal pentru un film de succes: canioanele de la granita tunisiano-algeriana, decoruri pentru "Pacientul Englez"
LA FUSTA MAMEI. Linistea pranzului in familie, tulburata de curiozitatea fotoreporterului

×
Subiecte în articol: fotograf in jurul lumii