x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Vindecarea printr-un simplu sms, o idee românească ce ar putea revoluţiona lumea

Vindecarea printr-un simplu sms, o idee românească ce ar putea revoluţiona lumea

de Cristinel C. Popa    |    16 Mar 2014   •   20:17
Vindecarea printr-un simplu sms, o idee românească ce ar putea revoluţiona lumea
Sursa foto: Thinkstock

Invenţia mileniului? Un avocat ieşean pasionat de tehnică susţine că a găsit metoda prin care ne putem însănătoşi învingând orice boală printr-un simplu mesaj telefonic. Pe de altă parte, în curând vom putea să acţionăm orice dispozitiv electronic, computer, televizor, aparatul de aer condiţionat, doar prin puterea gândului. Par nişte nebunii. Sunt însă ipoteze susţinute de avocatul ieşean Mihai Fluturel ce a cumpărat mai multe astfel de invenţii produse de cercetători români de prestigiu. Iată şi scenariul posibil dacă astfel de proiecte sunt puse în practică! E seară şi vă apropiaţi de locuinţă. Doar vă gândiţi şi imediat lumina pe hol se aprinde. Televizorul se deschide automat pe canalul favorit. Ajungeţi în sufragerie şi în timp ce vă gândiţi la o temă anume, computerul se dechide automat şi vă oferă informaţiile necesare. În cuptorul de la aragaz puiul pus din timp începe să se rumenească în timp ce savuraţi sub aerul cald al climatizorului cocktailul preparat de automatul pentru băuturi la care v-aţi gândit încă de pe drum. Dacă insistaţi, doar prin puterea gândului, cu ajutorul  operatorului mobil gsm, ar putea sosi la timpul potrivit şi o damă de companie care vă va masa spatele înţepenit de atâta muncă! Nu, nu este scenariul unui film ştiinţifico-fantastic!, ci este imaginea “minunii” deţinute de avocatul Mihai Fluturel, realizare care din motive de securitate este păstrată deocamdată în stadiu de proiect la firma sa. Au fost făcute cercetări la nivel mondial în acest sens. Americanii au ajuns cam la aceleaşi rezultate, însă pentru funcţionare e nevoie de nişte electrozi implantaţi “subiectului”. Acţionarii firmei japoneze Hitachi sunt şi ei într-un stadiu avansat în aceeaşi direcţie. Juristul ieşean susţine însă că pentru “aparatul” său nu e nevoie de acele dispozitive implantate, ceea ce îl face unicat la nivel planetar. “Tocmai aceasta reprezintă punctul forte al invenţiei, că nu e nevoie de acel implant. Am trecut de faza probelor, acum lucrăm la un sistem de securizare a tehnologiei. Ne-au contactat firme de top în domeniu, numărul trei mondial, de exemplu”, mi-a spus avocatul.

Dispozitivul său este un ansamblu electronic format dintr-un procesor numeric şi un captator al biocurenţilor emişi de creierul uman care intră în funcţiune de la o anumită distanţă. Acel captator trebuie montat însă pe aparatele ce se doresc să funcţioneze prin această metodă. Mai mult, invenţia minune poate fi folosită cu succes şi în criminalistică! Un supravieţuitor al unui atentat ar putea recunoaşte mai uşor imaginea “agresorului”. Persoana respectivă ar putea să nu-şi amintească detalii privitoare la cel căutat însă computerul l-ar “sprijini” la selectarea din miile de variante cu potenţiali infractori fotografia potrivită.

Vindecări prin sms
Un alt proiect revoluţionar deţinut de avocatul cu pasiuni pentru fizică şi lichidări judiciare: o invenţie prin care este transmis prin flux electro-magnetic tratamentul pentru orice problemă medicală apărută. Cu alte cuvinte tratament medical prin sms!  Se ştie că fiecare din noi avem o anumită amprentă electro-magnetică. Orice afecţiune reprezintă practic o perturbare a câmpului electromagnetic uman, iar printr-un simplu sms de pe telefonul mobil am putea primi reţeta corectării sale şi implicit a însănătoşirii. De aceea, poate, încă de acum câţiva ani avocatul Mihai Fluturel s-a gândit la expansiunea veniturilor sale prin posibile contracte încheiate de firma sa, care deţine şi acest proiect de invenţie, cu marii operatori de telefonie mobilă la nivel mondial prin care să fie instituită “noua” formă de vindecare cu ajutorul telefonului mobil.

“Îl cunosc foarte bine pe avocat. Astfel de proiecte nu se pot pune deocamdată în practică. Ele sunt empirice, mai mult la nivel de teorie. Domnia sa e un boem. Există însă multe astfel de realizări la nivel de know-how. La Barcelona există chiar un muzeu al ideilor unde este expusă o gamă variată de astfel de proiecte. Nu va dura mult şi vom vorbi de implanturi pe creier de sisteme artificiale care vor funcţiona prin inducere de unde electromagnetice. Acum se merge pe sisteme de inducere psihometrică, prin telepatie. E vorba de psihotronică. Avocatul Fluturel face parte dintr-un grup de visători care asemenea lui Jules Verne ar putea ajunge ca cele gândite să fie în cele din urmă puse în practică. S-a ajuns deja la performanţe apreciabile, cum ar fi de exemplu încărcarea bateriei unui micromotor, care este băgat într-un tunel pentru a face o anumită prospectare, prin unde pulsatorii, electromagnetice. N-avem nevoie de fir pentru a încărca acea baterie”, ne-a spus prof. univ. dr. Ion Sandu, un inventator român respectabil cu sute de invenţii, multe dintre ele premiate la saloanele internaţionale. Cum a ajuns un jurist la astfel de invenţii? El este de fapt proprietarul mai multor astfel de proiecte revoluţionare. Pe unele le-a cumpărat, dar la foarte multe a colaborat pentru că a fost pasionat de fizică şi măşinării tehnice încă de mic. “Aveam 14 ani când am realizat o telecomandă pentru televizor, pe vremea lui Ceauşescu”, a spus el. 

×