x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Rezultatele din Anglia vor fi gata in 2-3 zile

Rezultatele din Anglia vor fi gata in 2-3 zile

13 Oct 2005   •   00:00

France Press informeaza ca, in noaptea de miercuri spre joi, Comisia Europeana a anuntat ca "prezenta virusului H5 a fost detectata pe doua esantioane provenite de la un pui si o rata, prelevate dintr-o gospodarie suspecta de gripa aviara din zona Deltei Dunarii". Comisia Europeana a precizat ca sunt necesare teste suplimentare pentru a determina daca este vorba de acelasi virus, H5N1, care a produs in Asia moartea a milioane de pasari si a 60 de oameni, la sfarsitul anului 2003.

Cei trei experti europeni veniti in Romania pentru a ajuta autoritatile sanitare la efectuarea analizelor au anuntat, intr-o conferinta de presa, ca "rezultatele testelor care permit caracterizarea virusului vor fi gata in doua sau trei zile."

"Prioritatea noastra este sa vedem daca este vorba sau nu de acelasi virus ca in Asia", a declarat Ruth Manvell, de la laboratorul britanic din Weybridge.

In asteptarea verdictului final, autoritatile romane iau noi masuri de siguranta. "Toate pasarile din Ceamurlia de Jos si de pe o raza de 3 km din jurul localitatii sunt ucise", a anuntat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. La Ceamurlia de Jos, a fost instaurata carantina in jurul focarului, fiind luate masuri de supraveghere pe o distanta de 10 kilometri. De asemenea, in mai multe localitati din Tulcea se face recensamantul animalelor si se recolteaza probe pentru analize, fiind interzisa circulatia animalelor.

×
Subiecte în articol: eveniment