x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Se implică şi vânătorii profesionişti de recompense

Se implică şi vânătorii profesionişti de recompense

13 Feb 2009   •   00:00

Derzsy Peter, şeful secţiei de cercetări penale a Poliţiei judeţului Veszprem, şi câţiva poliţişti maghiari vor pleca la Graz, pentru a-i audia pe cei doi suspecţi arestaţi de poliţiştii austrieci.



Potrivit autorităţilor maghiare, procedura de extrădare ar putea dura câteva săptămâni. Bencze Jozsef, inspectorul general al Poliţiei maghiare, a precizat că numărul celor reţinuţi în cazul crimei este foarte posibil să nu se limiteze la cei trei suspecţi principali. "Am extins cercetările şi asupra altor membri ai grupului de 27 de persoane care venise din oraşul Enying, să verificăm dacă nu putem încadra şi alte persoane la complicitate la omor. Am solicitat verificarea averii nu numai în cazul suspectului Sztojka Ivan, ci a mai multor persoane din anturajul său. Putem presupune că trăiau exclusiv din infracţiuni." Din cauza crimei din noaptea de sâmbătă spre duminică, Consiliul Local Veszprem i-a convocat ieri pe agenţii economici din oraş la o discuţie în cadrul căreia li s-a solicitat tuturor să instaleze camere de supraveghere în toate cluburile şi barurile.  

Între timp, acelaşi consiliu local a dublat recompensa pentru prinderea lui Ivan Sztojka. Consilierii locali au renunţat la indemnizaţiile lor de şedinţă, iar primăria oraşului a completat suma, astfel că, în acest moment, găsitorul lui Sztojka va primi nu un milion de forinţi, ci două milioane! Lastovicza Jeno, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat pentru Jurnalul Naţional: "Consilierii, indiferent că sunt locali sau judeţeni, simt că poartă o imensă responsabilitate. Trebuie să fim alături de echipa noastră de handbal şi să sprijinim cu toată fiinţa noastră aflarea adevărului şi tragerea la răspundere a vinovaţilor. Sper ca aceste două milioane de forinţi să uşureze munca poliţiştilor şi să ajute la prinderea lui Ivan Sztojka. Cei 40 de consilieri au donat fiecare câte 20.000 de forinţi, iar din rezerva bugetară locală am mai transferat 200 de mii de forinţi Poliţiei, pentru recompensă."

Ieri, la prânz, purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale ne-a confirmat în mod oficial că în căutarea presupusului asasin au pornit şi vânători de recompense profesionişti. "Există un departament în cadrul Ministerului de Interne care se ocupă numai cu aşa ceva. Nu ştiu dacă,, în cazul acesta, ei s-au oferit sau au fost solicitaţi, dar eficienţa lor este de regulă foarte mare. De ieri se ocupă şi ei cu cazul", ne-a declarat doamna Varadi Piroska. "Primim în continuare sesizări legate de prezenţa lui Sztojka într-un loc sau altul. Informaţiile sunt verificate de Poliţie, foarte-foarte mulţi oameni ne sună, toţi îşi doresc să fie prins." Zilnic peste o sută de persoane sună să furnizeze informaţii despre crimă şi criminali. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei, în noaptea omorului, echipa de intervenţie a sosit la faţa locului la patru minute după anunţarea incidentului (ceea ce, având în vedere că oraşul este minuscul, este foarte plauzibil şi ne-a fost ieri confirmat şi de ziariştii locali).

×
Subiecte în articol: special