x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Sigur ne vom califica!"

"Sigur ne vom califica!"

de Mihai Igirosanu    |    12 Oct 2007   •   00:00
"Sigur ne vom califica!"

De ieri după-amiază, totul este gata pentru marea confruntare din această seară, de la ora 20:15, contra trupei lui Van Basten.

Selecţionerul Victor Piţurcă a decis deja formula de start, dar şi obiectivul: victorie şi calificare.

După antrenamentul oficial, desfăşurat ieri, de la ora 11:30, pe stadionul din Constanţa, Piţurcă a anunţat clar că "nici nu vreau să mă găndesc că nu ne vom califica".

In privinţa formulei de start, selecţionerul a incercat să inşele vigilenţa tuturor la şedinţa de pregătire de ieri, folosindu-l printre titulari la jocul-şcoală pe Daniel Niculae in locul lui Ciprian Marica.

In ciuda acestui tertip, Marica va apărea diseară in primul "11", urmănd a avea un rol extrem de important in tactica lui Piţurcă, bazată in principal pe contraatacuri in viteză.


TRANŞANT. "La ora meciului trebuie să fim la un nivel foarte bun. Suntem pe primul loc şi sper ca după jocul cu Olanda să ne păstrăm poziţia. Pentru noi este importantă o victorie. Un meci egal sau o infrăngere poate insemna acelaşi lucru. Victoria este cuvăntul de ordine. Dacă vom juca la fel ca la Rotterdam, minus ocaziile ratate, Olandei ii va fi foarte greu să ne invingă. Pe jucători i-am simţit concentraţi şi dornici să obţină victoria. Am văzut aceeaşi concentrare şi inaintea meciului-tur, din Olanda", a declarat selecţionerul.

Piţurcă a dezvăluit că se teme de severitatea centralului grec, Vassaras: "Ştiu că dă foarte uşor cartonaşe galbene, ne-a povestit şi Chivu ce i s-a intămplat cu el. Este un arbitru valoros, dar foarte exigent. Dă cartonaşe la orice fault, nu il interesează dacă e Van Nistelrooy, e Seedorf sau e Mutu".

Ciprian Marica, a declarat: "Este un meci important, nu decisiv. Şi dacă pierdem mai rămăn şanse de calificare. Dacă invingem, suntem sută la sută calificaţi".


Rivalitatea dintre Romănia şi Bulgaria s-a confirmat şi după antrenamentul tricolorilor, cănd Adrian Mutu a refuzat să acorde vreo declaraţie unei televiziuni din ţara de la sud de Dunăre.


MUTU, OFERTAT DE CITY. Conform unui site al clubului Fiorentina, care citează agenţia "Calciomercato", Adrian Mutu este dorit de echipa engleză din Premier League Manchester City, care este dispusă să ofere 20 de milioane de euro. Oficialii englezi şi-au anunţat prezenţa in această seară la Constanţa, pentru a-l urmări pe golgeterul tricolorilor in partida cu Olanda. In vară, Mutu a respins o altă ofertă a aceleiaşi echipe. "Nu intenţionez să mă intorc in Anglia. Am respins oferta lor, deoarece vreau să rămăn la Fiorentina", declara "Briliantul" la vremea respectivă. Conform unor alte surse, pe fir ar fi intrat şi Real Madrid, dispusă să plătească aceeaşi sumă pentru achiziţionarea lui Mutu, plus un salariu stagional de 5 milioane de euro, dublu căt căştigă romănul in prezent. Conducerea Fiorentinei l-a declarat insă netransferabil pe internaţionalul romăn.


DOI ANI ŞI JUMĂTATE. Surse din anturajul echipei naţionale susţin că, in aceste zile, selecţionerul işi va prelungi pe incă doi ani şi jumătate contractul cu FRF, preşedintele Mircea Sandu insistănd foarte mult să instituie continuitatea la cărma reprezentativei. Victor Piţurcă a evitat să vorbească despre acest subiect, dar pare extrem de sigur de viitorul său. "Nu vreau să mă găndesc la ratarea calificării. Nu are sens să discutăm despre acest aspect. Nu contează locul de pe care ne vom califica, dar, dacă va fi să incheiem pe prima poziţie, va fi, oricum, meritul tuturor." In cazul obţinerii unei victorii, Piţurcă ar urma să semneze chiar luni noua inţelegere cu Federaţia.


"PĂNĂ LA ULTIMUL MECI!". Menajat la inceputul săptămănii, căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, s-a antrenat de miercuri la capacitate maximă şi e montat pentru meciul din această seară: "Vom incerca să jucăm ceea ce am jucat pănă acum şi să punem in aplicare schemele repetate săptămăna aceasta. Trebuie să fim atenţi in defensivă şi să speculăm greşelile pe care le vor face. Nu cred că este cel mai important meci, probabil aşa se va spune şi despre partida din Bulgaria. Mai sunt patru meciuri, şanse au Olanda, noi şi Bulgaria. Cred că se va juca pănă la ultima intălnire." Chivu işi respectă adversarii, in special pe golgeterul Van Nistelrooy: "Unul dintre cei mai mari atacanţi pe care i-a dat Olanda in ultimii 50 de ani, dar nu numai de el va trebui să ne ocupăm".


NEMULŢUMIŢI DE GAZON. Deşi n-o spun direct, jucătorii sunt nemulţumiţi de calitatea gazonului, cu atăt mai mult cu căt prognoza meteo anunţă că sunt şanse ca la ora jocului să plouă. "Gazonul e bun, dar se putea şi mai bine", a spus Paul Codrea, completat de Adrian Mutu: "Gazonul nu e grozav". La "piaţa neagră", un bilet la tribunele I şi a II-a a ajuns să coste intre 250 şi 300 de RON, deşi preţul oficial este de 100 RON.

×
Subiecte în articol: ediţie specială