x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sile Camataru’ a fost arestat

Sile Camataru’ a fost arestat

04 Mai 2004   •   00:00
Sile Camataru’ a fost arestat

Unul dintre cei mai cunoscuti capi ai lumii interlope bucurestene, Vasile Balint, zis Sile Camataru’, a fost arestat ieri preventiv de Tribunalul Bucuresti pentru talharie, sechestrare de persoane si initierea si sprijinirea unui grup infractional organizat.

MIRUNA PASA

Procurorii de la Parchetul General, impreuna cu politisti de la Serviciul de Informatii a Ministerului de Interne si jandarmi, au organizat acum doua zile perchezitii la domiciliile mai multor suspecti din Bucuresti. In urma descinderilor, anchetatorii au stabilit ca Sile Camataru’, impreuna cu alte sase persoane, ar fi organizat in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003 un adevarat tur de forta pentru santajarea, sechestrarea si talharirea unui cetatean israelian, omul de afaceri Shaul Peleg. Acesta se ocupa in Romania de evaluarea si comercializarea de bijuterii si pietre pretioase.

De-a politistii

Potrivit procurorilor, interlopii s-au prezentat drept politisti si, prin amenintari si violenta fizica, au luat de la acesta 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei, bijuterii, un ceas, medicamente si o geanta cu ustensile speciale pentru deteminarea calitatii pietrelor pretioase. Sile Camataru’ si ajutoarele sale Silviu Dudita, zis Fluturica, Florin Grigore, zis Bulgaru’, Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurentiu Roman si Irina Cerga sunt acuzati si de lipsirea victimei de libertate prin violenta fizica.

Camatari profesionisti

Anchetatorii vor propune Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a lui Silviu Dudita si emiterea unor mandate in lipsa pentru Florin Grigore si Irina Cerga. Dudita a fost arestat intr-o alta cauza de santaj, lipsire de libertate si inselaciune, chiar la sfarsitul lunii martie. El este acuzat ca, la inceputul lunii martie, l-ar fi sechestrat si fortat pe Ion Dumitrascu sa semneze o chitanta care atesta o falsa datorie de 5.500 de dolari. De asemenea, procurorii cerceteaza si falsele contracte de vanzare-cumparare descoperite la perchezitii, care reprezentau de fapt imprumuturi cu camata. Numai intr-un astfel de caz prejudiciul a fost evaluat la 150.000 de dolari.

State vechi

Vasile Balint, cunoscut in lumea interlopa bucuresteana ca si Sile Camataru’, are state vechi la Politie. In urma cu mai bine de opt ani, Sile Camataru’ a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru ca la un control de rutina unul dintre politisti a gasit, sub unul din scaunele masinii, un pasaport in care era aplicata o viza falsa. Dupa mai bine de cinci ani de la condamnare, politistii l-au prins in urma unei actiuni in forta. Surse din lumea interlopa spun ca daca ar fi vrut, Sile ar fi putut fugi fiindca „stia de actiunea mascatilor". (Eduard Pascu)

Cumetrie cu cantec

„Sile Camataru’" este deja un nume notoriu in lumea interlopa bucuresteana, alaturi de un alt „VIP", cunoscut sub porecla de Nutu Camataru’. Cei doi, impreuna cu mai multe persoane, au controlat intregul Sectorul 5. Li se spune „Camatarii", deoarece ofera bani cu camata. Sile Camataru’ a mai intrat in afaceri cu cateva carciumi prin cartierele Rahova si Ferentari, insa adevaratii bani veneau din alte indeletniciri. Camataria atrage dupa sine si recuperarea de bani. Pentru ca dobanzile sunt foarte mari, unii datornici au intarziat sa restituie imprumutul, motiv pentru care au fost amenintati, sechestrati, jefuiti si batuti. „Este foarte greu sa dovedesti, deoarece victimele se tem sa vorbeasca", spun surse judiciare. (Ion Alexandru)
×