x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special “Sînt încrezător, sper, visez”

“Sînt încrezător, sper, visez”

06 Iun 2008   •   00:00
“Sînt încrezător, sper, visez”

Deşi la a doua calificare izbutită, Victor Piţurcă va sta în premieră pe banca tehnică la un turneu final al seniorilor.



Deşi la a doua calificare izbutită, Victor Piţurcă va sta în premieră pe banca tehnică la un turneu final al seniorilor.

 Aveţi emoţii înaintea acestui campionat?
Sînt emoţii, normal, dar totul trebuie privit ca pe o sărbătoare. Este un moment foarte important pentru toată suflarea românească. E important că am reuşit să revenim în elită, trebuie să tratăm ca atare această competiţie, ca pe o sărbătoare şi să nu fim crispaţi de ceea ce s-ar putea întîmpla. E posibil să ne întoarcem şi fără nici un punct.

 Concret, ce şanse avem?
România a bătut echipe foarte importante în această perioadă, s-a calificat la turneul final şi poate să învingă pe oricine. Sîntem, însă, într-o grupă cu cele mai bune echipe ale continentului. Prin urmare, plecăm cu şansa a patra, însă dorinţa şi valoarea jucătorilor noştri ne dau speranţe că vom obţine rezultate bune. Vom face totul pentru a cîştiga.

 Aţi cristalizat formula de start?
Echipa României a avut în ultimul timp fluctuaţii, nu am o formaţie de început stabilă. De mult mă gîndesc la jucătorii care pot intra în meciul cu Franţa. Mă mai gîndesc că la meciul cu Italia ar putea să apară alţii, pentru că Italia are un alt stil de joc. În funcţie şi de forma de moment a băieţilor voi decide înaintea meciului, formula de start.

 De care adversar ne temem cel mai mult?
De nici unul. Vom intra în teren şi vom juca, pe viaţă şi pe moarte. Vom încerca să facem tot posibilul ca noi să fim mai valoroşi. Pentru jucătorii noştri este foarte important acest lucru, să demonstreze că sunt la acelaşi nivel cu aceşti mari jucători. Sînt încrezător, sper, visez.

 Credeţi într-o susţinere a suporterilor din tribune?
Sînt convins că vor veni mulţi români la meciurile noastre. Mi-aş dori, dacă se poate ca jumătate din stadioane să fie galbene.

“Pe Domenech îl ştiu foarte bine, e un antrenor extraodinar, probabil care se bazează pe vechea gardă a Franţei, dar trebuie să ne aşteptăm şi la surprize în meciul cu noi, la jucători foarte buni cum ar fi Benzema sau
Ben Arfa”

“Franţa are un lot cu jucători extraodinari, iar mulţi au rămas pe dinafară. Este
o putere în lume, însă echipa României este avidă de rezultate”

Victor Piţurcă, selecţioner România

×
Subiecte în articol: ediţie specială