x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special SPA-URILE CUCERESC PLANETA /Acolo unde timpul nu are măsură

SPA-URILE CUCERESC PLANETA /Acolo unde timpul nu are măsură

de Oana Georgescu    |    25 Ian 2009   •   00:00
SPA-URILE CUCERESC PLANETA /Acolo unde timpul nu are măsură

Oboseala excesivă, toxinele acumulate, variaţiile bruşte de temperatură, poluarea, stresul cotidian contribuie din plin la scăderea tonusului şi la atenuarea frumuseţii. Există însă arme ce pot combate aceste... neajunsuri, cum ar fi terapiile prin apă - SPA. "Sănătate prin apă" este sensul termenului SPA, ce a fost preluat şi extins de americani, astăzi referindu-se la tot ceea ce înseamnă frumuseţe, dar mai ales, un stil de viaţă adecvat.



Acum, că vine primăvara, nu ne dorim altceva decât să facem în aşa fel încât să ne îmbunătăţim aspectul, tenul şi pielea uscate de lipsa vitaminelor, ţesutul adipos, celulita (mai ales aceea fibroasă şi edematoasă) şi grăsimea acumulate peste iarnă.

Oboseala excesivă, toxinele acumulate, variaţiile bruşte de temperatură, poluarea, stresul cotidian contribuie din plin la "conservarea" şi păstrarea acestor... neajunsuri. De-acum, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, începe lupta! Cu noi înşine! Deja tratamentele corporale şi faciale de tot felul, metodele şi tehnicile de înfrumuseţare şi slăbit, alături de conceptele ştiinţifice de aplicare a acestora sunt cunoscute şi aplicate în saloane, cabinete şi centre de specialitate. SPA-urile veritabile sunt însă puţine şi doar cei care aleg călătorii, destinaţii şi vacanţe de lux pot descoperi ce înseamnă un SPA cu piscine, jacuzzi, saune, saloane de masaj din diferite zone ale lumii, tratamente speciale, spaţii de odihnă şi relaxare. Vă recomand celebrul SPA al Resortului Hasdrubal din staţiunea tunisiană Hammamet, loc unde vedete precum Jacqueline Bisset, Gerard Depardieu sau Alain Delon îşi petrec cel puţin o lună pe an. La noi sunt cunoscute tratamentele de tip SPA, termen care îşi are originea în denumirea celebrei localităţi belgiene Spa, renumită pentru izvoarele sale minerale cu proprietăţi terapeutice. Deşi există în lume şi alte staţiuni balneoclimaterice mult mai cunoscute, puţini sunt cei care ştiu faptul că faima localităţii belgiene se datorează de fapt apropierii de celebrul circuit care găzduieşte an de an Marele Premiu de Formula 1 de la Spa-Francorchamps.

"SĂNĂTATEA PRIN APĂ".  ... este sensul termenului ce a fost preluat şi extins de americani, astăzi referindu-se la tot ceea ce înseamnă un stil de viaţă sănătos. Ei au integrat SPA-ul în viaţa de zi cu zi prin aşa-numitele Day-SPAuri unde te duci în pauza de masă. Centrele de înfrumuseţare şi slăbit oferă terapii corporale combinate cu terapiile prin apă, cele mai frecvente servicii puse la dispoziţia clienţilor sunt masajele pe bază de uleiuri relaxante, hidroterapia, tratamentele faciale de regenerare, hidratarea, tonifierea şi terapiile anticelulitice. Deja se promovează şi au mare căutare manichiura şi pedichiura SPA. Americanii au dat şi de această dată tonul: ei au înţeles să trăiască mai sănătos prin integrarea SPA-ului în viaţa de zi cu zi. Era firesc să apară şi SPA Corporates, adică terapiile oferite de patroni angajaţilor. Cei care dau semne de depresie au un randament scăzut, au probleme de sănătate sau sunt lipsiţi de energie din cauza programului prelungit de la serviciu pot beneficia, prin bunăvoinţa angajatorului, de tratamente de relaxare şi revitalizare. Un mare succes au scaunele portabile şi rabatabile pentru masajul shiatsu. Specialiştii kinetoterapeuţi pot veni oriunde sunt solicitaţi, patronii firmelor oferind angajaţilor momente de relaxare prin tehnici de masaj şi presopunctură. Şi astfel toată lumea este mulţumită. Asta pentru că, deşi importanţa unor astfel de terapii este cunoscută, promovată şi mediatizată, nu sunt accesibile oricui.

"Conceptul ştiinţific al frumuseţii" a fost promovat din 2001 în România de binecunoscuta Lili Baaddi, General Manager al centrelor de slăbit, înfrumuseţare şi fitness "Silhouette" (trei în Bucureşti, unul în Constanţa şi altul la Iaşi). A fost ani la rând proprietar şi manager al reţelei de centre de înfrumuseţare "Palais des Beaute" din mai multe oraşe din Maroc, colaborator al celor mai importante centre de înfrumuseţare din Occident, este formator internaţional (cursuri şi specializări în terapii faciale şi corporale, în comercializarea produselor cosmetice, tehnici şi abilităţi de comunicare şi psihoterapia clientului) în Europa, Canada, America Latină, Magreb, Orientul Mijlociu şi director tehnic al Academiei Scientifique de Beaute Paris (ASPB), având o experienţă de 25 de ani în domeniul cosmeticii şi înfrumuseţării. "Toţi specialiştii pe care i-am format şi cei care lucrează în centrele de slăbit şi înfrumuseţare au înţeles că fiecare persoană este unică în felul ei, deci fiecărui client trebuie să-i oferi un tratament unic, adaptat dorinţelor, iar rezultatele să-l mulţumească pe deplin. Sfatul unui specialist, al unui medic este esenţial. El decide care sunt cele mai indicate terapii şi produse" - ne-a spus Lili Baaddi, care foloseşte deja toate tratamentele şi terapiile de tip SPA având ca reper în primul rând saloanele şi centrele din Paris. "La modă sunt terapiile calde cu împachetări cu alge şi nămol, în combinaţie cu geluri şi uleiuri esenţiale. Recomand şi terapiile reci ca o combinaţie de masaj, uleiuri esenţiale cu extracte de plante, măşti cu argilă verde, alge marine, oligoelemente cu efect de modelare, slăbit în centimetri, anticelulită, tonifiere cutanată. Biostimularea, tratamentele cu celebrele aparate Ultratone, Super Pro, Futura Pro şi CELLU M6 sunt printre cele mai solicitate servicii în centrele noastre, unde vedetă este capsula senzorială Feng-Shui cu cea mai nouă tehnologie SPA de slăbit, detoxifiere, hidratare şi relaxare. Acesta combină hidrofuziunea (amestecul a două tehnologii de încălzire - abur şi căldură extremă) cu raze infraroşii, aromoterapia, cromoterapia şi masajul cu vibraţii".

TRATAMENTE DE CORP: "TehniSPA" te slăbeşte văzând cu ochii chiar şi în zonele care răspund mai greu la alte tratamente sau exerciţii fizice. Este un tratament unic în lume, ce oferă rezultate uluitoare. Elimină grăsimile, drenează toxinele şi tonifică corpul fără efort, datorită celor trei acţiuni simultane: lipo-dermo-aspiraţie (acţiune fizică de mobilizare a grăsimilor din depozitele adipoase), ionizare (concentraţii activi din gelurile folosite acţionează timp de 24 de ore de la terminarea sedinţei, "topind" grăsimile şi fibrozităţile cu aspect de celulită), stimulare (elimină toxinele şi tonifică pielea), "CELLU M6 Lipomassage" este folosit în tratamentul cu acelaşi nume şi a apărut după 20 de ani de cercetari în domeniu. "AcadaySPA" - tratament de top (Relax, Tonic, Detox) în cadrul terapiilor de tip SPA, ce se adresează tuturor persoanelor combinând aromoterapia, tehnicile speciale de masaj şi meloterapia. Guinot Aromatic Corp, folosind o tehnologie ştiinţifică sofisticată, Guinot Paris a creat o serie unică de tratamente SPA personalizate în funcţie de client, pe baza de plante şi uleiuri esenţiale, care reduc vizibil aspectele inestetice ale pielii. Futura Pro este ultima inovaţie în materie de biostimulare, apărută după 16 ani de cercetări, în urma căreia în doar 30 de minute pentru corp şi 15 minute pentru faţă se obţin cele mai bune rezultate.


OXILIFE SYNCLERO. Tratament de remodelare corporală cu efect anticelulitic. SO UP Scopul Maya Beauty Engineering a creat o nouă tehnologie care acţionează pe mai multe "fronturi" inclusiv: stimularea metabolismului elementelor celulare, restaurarea nivelului de collagen şi elastină. Printre tratamente faciale se regăsesc Hidradermie, Hidralift, 100% Hydraderm, Soin Major, Oxilife Synclero.

×
Subiecte în articol: special