x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Stefanoiu le-a dat 500 de milioane parintilor victimei

Stefanoiu le-a dat 500 de milioane parintilor victimei

27 Apr 2004   •   00:00

Deputatului PSD Luca Stefanoiu, autorul unui acident de circulatie soldat cu moartea unui baietel de cinci ani, a fost audiat, ieri, ca inculpat, in procesul in care este judecat pentru omor din culpa.

VASILE SURCEL

La interogatoriu, deputatul a sustinut in fata magistratilor ca masina la volanul careia se afla avea probleme la caseta de directie. In apararea sa, el a mai invocat conditiile meteo si umezeala soselei. In cursul audierii, Stefanoiu a contestat si rezultatele expertizei tehnice facute asupra masinii. Conform opiniei sale, verificarea starii tehnice a automobilului in cursul unei singure zi este o dovada de superficialitate a specialistilor Ministerului Justitiei. La sfarsitul audierii, deputatul a prezentat instantei un document care atesta ca el le-a achitat parintilor victimei despagubiri in valoare de 500 milioane de lei.

EXPLICATIE. Accidentul pentru care este judecat deputatul a avut loc in seara de 22 aprilie 2002. Deputatul se afla in drum catre spitalul Baia Sprie cand un baiat i-a sarit in fata masinii. Inculpatul a spus ca, incercand sa-l evite, a intrat intr-o groapa de pe sosea, de unde a fost proiectat pe trotuar, unde l-a lovit mortal pe copilul Claudiu Denis Zeller. Dupa accident, s-a constat ca Stefanescu avea o alcoolemie de sapte la mie. Atunci, el a sustinut ca aceasta alcoolemie ar fi fost provocata de merele acre pe care le mancase.

×
Subiecte în articol: eveniment