x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Tariceanu sustine ca nu e gripa aviara

Tariceanu sustine ca nu e gripa aviara

13 Oct 2005   •   00:00
Tariceanu sustine ca nu e gripa aviara

Ministerului Agriculturii a anuntat ca virusul H5 (susceptibilitate de influenta aviara) a fost identificat astazi, la ora 00.30, pe doua probe (gaina si rata), provenite din localitatea Ceamurlia de Jos.

Nicolae Stefan, directorul Institului de Diagnostic si Sanatate Animala, confirma si el ca specialistii institutului au identificat azi noapte virusul influentei aviare, sub-tipul H5. El a adaugat ca nu se poate inca aprecia daca este vorba de un virus inalt sau slab patogen, lasand sa se inteleaga totusi ca este posibil ca virusul sa fie periculos pentru om. In vederea stabilirii patogenitatii virusului, probele vor fi expediate, in cursul zilei de astazi, la Laboratorul Comunitar de Referinta din Weybridge, Marea Britanie,

Autoritatile din Romania au informat, in aceasta dimineata, Comisia Europeana despre confirmarea prezentei virusului in probele analizate.

Singurul neinformat este premierul Tariceanu care a demonstrat inca o data, in aceasta dimineata, ca autoritatile romane sunt confuze si depasite de aceasta situatie. Intr-un interviu acordat in direct unui post de radio din Romania in jurul orelor 9:00, Premierul, aflat inca in Italia, a declarat senin ca in Romania nu exista gripa aviara.

×
Subiecte în articol: eveniment