x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Tun Plăcintă, via Ridzi

Tun Plăcintă, via Ridzi

de Libiu Mateescu    |    31 Iul 2009   •   00:00
 Tun Plăcintă, via Ridzi

Dezmembrarea cluburilor sportive şi a taberelor pentru tineret este noua preocupare a MTS, după eliminarea controversatului ministru Ridzi, femeia care a pregătit uriaşa fraudă portocalie pe seama taberelor pentru tineret.



Demnă urmaşă a "făptuitoarei penale" dinaintea ei, Sorina Plăcintă a venit zilele trecute la Poalele Tâmpei, la invitaţia primarului portocaliu al Braşovului, George Scripcaru, pentru a propovădui aşa-zisa descentralizare a taberelor sportive pentru tineret, prin trecerea acestora în subordinea primăriilor sau a consiliilor judeţene. Miza ascunsă a noii potlogării pedeliste este trecerea taberei pentru tineret de la Timiş, adică două vile superbe, plus alte construcţii situate pe hectare întregi ale municipiului Predeal, acolo unde este primar Ionel Goidescu, din partea PD-L. Ulterior, tot acest patrimoniu, de milioane de euro, urmează să sufere de o privatizare dirijată, potrivit reţetei predelene a Hotelului Clăbucet, adjudecat de Theodor Stolojan.

DEMITERI ABUZIVE

Consilierul judeţean Vasile Ungureanu, uns de liberali în funcţia de director al bazei sportive naţionale din Poiana Braşov, a fost imediat schimbat din funcţie, fără explicaţii, de ministrul Monica Iacob Ridzi. Curtea de Apel Braşov, secţia Contencios Administrativ, a stabilit că îndepărtarea lui Ungureanu s-a făcut fără respectarea procedurilor legale, astfel încât a decis reinstalarea în termen de 30 de zile a liberalului în funcţie, până la decizia finală pe fond, a înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Hotărârea instanţei este executorie şi se pedepseşte cu 20% din salariul brut mediu pe economie, pentru fiecare zi de întârziere a aplicării hotărârii, începând cu 3 august. Persoana chemată să ducă la îndeplinire decizia judecătorilor braşoveni este noul ministru al MTS, adică Sorina Plăcintă, care urmează să şi plătească amenda administrativă din salariul propriu, după 3 august.

NOU DOSAR PENAL PENTRU RIDZI?
Vasile Ungureanu, demis deocamdată abuziv din funcţia de director al bazei sportive din Poiana Braşov, a anunţat că va depune o plângere penală pentru abuz în funcţie împotriva Monicăi Ridzi, dacă îCCJ Bucureşti îi va da câştig de cauză, iar în faţa procurorilor se va prevala de decizia irevocabilă a instanţei. "Ridzi a făcut o prostie, ca multe altele, de a mă demite fără să respecte prevederile legii, la ordinul lui Scripcaru, vicepreşedintele PD-L. Nu ştiu cum se face că atât Ridzi, cât şi Udrea ascultă orbeşte de primarul Braşovului şi sunt prezente la noi în judeţ de câte ori consideră Scripcaru că e cazul. Ne vom judeca în continuare la înalta Curte, dar eu sunt decis să depun dosarul demiterii mele la Parchet", ameninţă liberalul.

ELENA, PELERINAJE BRAŞOVENE

Ministrul portocaliu al Turismului, debordanta blondă Elena Udrea, a vizitat frecvent Braşovul la invitaţia colegului şi prietenului George Scripcaru, ba chiar i s-au făcut onoruri de adevărat şef de stat, fiind transportată cu elicopterul prinţului pedelist al asfaltului, Marcel Butuza, tocmai până la Bran, la inaugurarea galeriilor comerciale ale castelului de către Dominic de Habsbourg. La mare, ca şi la munte, ea a încercat cumpărarea bunăvoinţei presei prin cocteiluri elaborate şi printr-o atenţie deosebită acordată ziariştilor "binevoitori". La realegerea lui George Scripcaru în funcţia de candidat al PD-L, în iarna anului 2007-2008, pentru Primăria Braşovului, Elena Udrea împreună cu anturajul ei a încercat tratarea ziariştilor din presa centrală cu câteva sticle de bere, dar a fost refuzată. Ziariştii i-au trimis la masă, în schimb, nişte sticle de vin de colecţie actualului ministru al Turismului, în semn de "apreciere".

×
Subiecte în articol: special