x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Un an de la moartea Mădălinei Manole. Filmul complet al luptelor dintre soţul şi părinţii artistei

Un an de la moartea Mădălinei Manole. Filmul complet al luptelor dintre soţul şi părinţii artistei

de Anca Stanescu    |    13 Iul 2011   •   14:28
Un an de la moartea Mădălinei Manole. Filmul complet al luptelor dintre soţul şi părinţii artistei

Maine, Madalina Manole ar fi implinit 44 de ani. Anul trecut, de ziua ei, a decis sa-si incheie socotelile cu viata. Dincolo de discutiile nesfarsite iscate de gestul ei final, mai mult sau mai putin inteles, dincolo de limbajul sec al comunicatelor date de anchetatori, dincolo de show-ul macabru al declaratiilor, presupunerilor si scenariilor - la care asistam de un an incoace - , ramane o valoare, cea de artist, pe care nimeni nu o poate contesta.

Citeste si : Ancheta, redeschisa la un an de la decesul artistei

Doar o saptamana a durat "linistea' lasata dupa moartea artistei. Apoi, acuzatiile au inceput sa curga, vijelios, dintr-un sens in altul. Rarele perioade de acalmie au fost de fapt preambuluri pentru furtuni devastatoare. Mai intai raceala reciproca, evitare, iar apoi o furtuna de acuzatii de ambele parti, care nu s-au terminat nici astazi. La doar cateva zile de la sinuciderea artistei, sotul acesteia, Petru Mircea, si parintii ei, veneau separat la cimitir. Apoi...

Citeste si : Mesajul unui fan al Madalinei Manole

21 iulie 2010. Intr-un interviu acordat Antenei 1, sotul Madalinei Manole, Petru Mircea, a povestit ca sotia sa nu mai voia sa traiasca si ca ii marturisise acest lucru de nenumarate ori. "Avea niste stari prin care isi exprima dorinta de a ne ajuta din alta parte. Avea convingerea ca ne va fi mult mai bine', a povestit Petru Mircea. Acesta a mai spus ca si-a trimis copilul la parinti, la Botosani. "Copilul meu nu se afla in Bucuresti, ca sa nu fie expus. Sunt hartuit, urmarit. Este exclus ca nepotul sa stea la parintii Magdei (Madalinei Manole, n.r.). Poate doar sa il vada, in cel mai bun caz.'

27 iulie 2010. Sotul Madalinei si parintii acesteia au facut pace, averea artistei fiind trecuta pe numele copilului. Lucrurile pareau sa fi reintrat in normal, sustineau apropiatii familiei.

August 2010. La 40 de zile de la moartea Madalinei au fost organizate doua parastase: unul de catre parinti si cativa apropiati, care s-au rugat pentru ea la cimitirul "Bolovani' din Ploiesti. Altul, de catre Petru Mircea, care a preferat sa imparta mici daruri batranilor de la Centrul de Asistenta din Ciolpani.

31 august 2010. Indurerati, dar mai ales inversunati, parintii Madalinei Manole au aparut la televizor povestind cu lux de amanunte despre drama conjugala a fiicei lor. Durerea lor, transformata in revolta, i-a facut sa-i aduca nenumarate acuze lui Petru Mircea.

6 septembrie 2010. "Parintii Madalinei spun doar minciuni ordinare. Eu am incercat tot timpul sa apropii si sa micsorez distanta dintre Magda si parintii ei. Cu mama ei avea o relatie cel putin nefireasca. Magda a suferit tot timpul din aceasta cauza', a marturisit Petru Mircea. Acesta a mai spus ca parintii Madalinei au stiut doar de primele doua tentative de sinucidere ale Madalinei, si ca' nici atunci nu au avut niciun soc. La a treia tentativa nu i-am mai sunat, dar atunci s-a ajuns la spital. Dupa fiecare tentativa a spus ca daca pleaca ne va fi noua mai bine, mie si copilului', a mai adaugat el.

6 ianuarie 2011. Parintii Madalinei i-au cerut lui Petru Mircea sa-si faca testul ADN, pentru a dovedi ca este tatal micului Petru.

10 ianuarie 2011. Petru Mircea a absentat de la parastasul de 6 luni de la moartea Madalinei, organizat de catre parintii acesteia la cimitirul Bolovani. Absenta nejustificata din punctul de vedere al Eugeniei si lui Ion Manole, care a ajuns, evident, in presa.

22 martie 2011. Scandal nou in familia Madalinei. Parintii Madalinei Manole l-au acuzat pe Petru Mircea ca vrea sa mute sicriul artistei la Bucuresti. Aceasta ar fi si explicatia de ce Petru Mircea nu a ridicat un monument funerar pana acum. Parintii Madalinei au afirmat ca nu vor decat ca fata lor sa-si doarma somnul de veci in orasul natal.

19 mai 2011. Bunicii nu au fost lasati sa-si vada nepotul. Petru Mircea a chemat politia, sustinand ca socrii sai au incercat sa intre cu forta in casa. "Este dreptul meu. Ma legitimez sa intru si eu in curtea casei fetitei mele, care nu mai este, dar este copilasul ei', a spus jurnalistilor tatal Madalinei Manole.

7 iulie 2011. Fratele Madalinei Manole l-a acuzat de crima pe Petru Mircea. "Indiferent cate sentinte ale justitiei il vor scoate curat ca lacrima, n-o sa-l pot ioerta niciodata pe acest fost cumnat al meu', a afirmat Marian Manole.

9 iulie 2011. La Ploiesti a avut loc parastasul de un an de zile de la moartea Madalinei Manole. "Parastasul a avut loc astazi pentru ca 14 iulie va fi joia si atunci nu se fac pomeni. Cei care au adus-o pe Magda mea aici, trebuie sa plateasca si vor plati mai devreme sau mai tarziu', a spus Ion Manole, tatal artistei. Petru Mircea nu a luat parte la ceremonie, de teama unui conflict cu parintii artistei. Se pare ca el va face o slujba separata si va veni la mormant de ziua de nastere a fostei sale sotii pentru a-i aduce flori si a-i aprinde o lumanare la capatai.

12 iulie 2011. Nu doar parintii si fratele artistei l-au acuzat pe Petru Mircea de moartea Madalinei. Artista Maria Dragomiroiu sustine ca acesta stia de boala Madalinei, asa ca este vinovat moral. "Petru Mircea stia ca Madalina era bolnava, mi-a spus langa sicriul ei ca nu avea nici o sansa sa traiasca! E pasibil de pedeapsa ca i-a facut foarte mult rau', a afirmat solista.

Vara nu s-a incheiat. Cine stie ce alte scuze si acuze vor mai urma?
×