x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ungaria scandalizată descoperă că are o "problemă ţigănească"

Ungaria scandalizată descoperă că are o "problemă ţigănească"

12 Feb 2009   •   00:00

Problema ţigănească a explodat în Ungaria. Uciderea lui Marian Cozma provoacă vâltoare pe scena politică de la Budapesta.



Népszabadság.hu : FIDESZ despre asasinatul lui Cozma - siguranta publica e in ruine.
Navracsics Tibor, liderul fracţiunii parlamentare a FIDESZ, a afirmat luni la Veszprem ca siguranţa publică e "in ruine" iar guvernul a abandonat ţara şi cetăţenii. In acelaşi timp preşedintele MKB Veszprem KC susţinea: da, există criminalitate rromă.

Navracsics a enumerat 20-25 de cazuri foarte grave - în mare parte omoruri, asasinate - care au fost comise în ultimele şase săptămâni. Liderul fracţiunii a mai adaugat că guvernul nu este în măsură să apere siguranţa publică din  Ungaria.
In opinia lui Navracsics "guvernul nu poate garanta dreptul la apărare a cetăţenilor"; în decursul anilor poliţia a fost slăbită şi astfel siguranţa publică a fost subminată ca efect al "mai multor duzini de paşi greşiţi". La ora actuală sunt cu aproximativ 2500-3000 de poliţişti mai puţini decât este nevoie, bugetul prevede o micşorare cu 15 miliarde de HUF mai puţin alocaţi poliţiei si încă ar mai fi nevoie de încă 15 miliarde pt a plăti orele suplimentare acumulate până acum.

Politicianul din opoziţie a mai spus că "e insuficient ca Gyurcsany sa-şi exprime condoleanţe pe blogul personal”. La aceeaşi conferinţă de presă, Hunyadfalvy Ákos, preşedintele MKB Veszprem KC a afirmat că un grup de 25-30 de rromi a atacat fără nici un motiv oameni nevinovaţi şi, ca urmare a atacului, un handbalistă şi-a pierdut viaţa, alţi doi se află în stare gravă. "Atacul a fost comis de rromi, există criminalitate rroma în Ungaria şi cei care gândesc altfel ar trebui să răsfoiască manualele de criminologie şi de criminalistică", a mai afirmat Hunyadfalvy.

×
Subiecte în articol: special