x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Viaţa grea a ultimului val de piţipoance. Lupta între vechi şi nou în lumea şoubizelor

Viaţa grea a ultimului val de piţipoance. Lupta între vechi şi nou în lumea şoubizelor

de Razvan Barbulescu    |    16 Noi 2011   •   18:21
Viaţa grea a ultimului val de piţipoance. Lupta între vechi şi nou în lumea şoubizelor

Ai zice ca ultimul val de pitipoance din monden evolueaza fara griji. De la diminutivele care invioreaza noptile pe sticla – Pamela, Crudela, Simonela, Salmonela, Balamuc – si pana la Stramba lui Dodel, tinerele fac pulbere concurenta consacrata gen Jineta Revolver, modifica semnificativ si decisiv piata. Mai ales ca ultimul strigat din nomenclatorul de meserii – "asistenta tv" – le confera un statut de onorabilitate, de ban castigat cu truda in soubiz.
Ai spune asadar ca valul n-are probleme. Uite ca are.

Curve, frustrati, hoti si slugi
Criticile tasnesc de unde nu te as­tepti. Bunaoara, Ana Maria Prodan, femeie de afaceri plina de succes, care si azi arata ca de top, cu o me­se­rie sta­bila "pe care o iubeste si care-i ocu­pa tot timpul", declara ca da sa vo­mi­te cand ia contact cu mondeni­tatile de doi lei.

Ca ii e "sincer greata" de tot ce se in­tampla in aceasta "lume de rahat... lu­me de frustrati, de inchipuiti si de re­tardati fara maniere sau bun simt... as­tazi toate curvele sunt vedete, toti hotii ieftini si slugile au ajuns mi­lionari... asta e tara in care traim...". Asa ii apare noul val din lumea mondena: lume de rahat, inchipuiti, retardati fara maniere, curve, frustrati, hoti si slugi.

Analizand speta, constati ca, desi e cum spune, ultimul val de piti n-are nici o vina. Fetele exista oricum. Bun national. La 15 ani dau in parg, se pot desfasura profitabil la bara, produc fiori in paginile de matrimoniale s.a.m.d.; personal n-ar avea ne­voie de sticla daca nu le-ar cere cu dis­pe­rare telespectatorii. "Le vrea lu­meeeeea, nu pricepeti, urla de curand un producator tv, le cere, pentru ca s-au schimbat vremurile, boilor."

Ceva dreptate are producatorul. Pe la 1850, cand primele femei au apa­rut in costumul de imbaiat, a fost un balamuc ceva de speriat. Vechile mondene s-au simtit ofilite. S-au inregistrat celebrele sinucideri in masa, nevestele parasite si soacrele au protestat viguros, sunt vii in memorie mitingurile europene de la 1850. Deci. Exista o industrie profitabila, care, spre gloria ei, transforma dezbracatele in mondenele zilei.

Obsesia dezbracatului
Fetele isi leapada hainele pe unde apuca, in baie, in lift, in excursii si se daruiesc face-ului, redactiilor de profil, profesorilor de geografie, ma­ne­lis­ti­lor, fotbalistilor de lot, peluzelor. Se combina cu cine pot, fac pe dra­cu’n patru sa-si traga fustele, isi arata cu entuziasm vergeturile. Deschid gura la orice. Scandalurile le vin ca o manusa, ajung cineva, descopera demnitatea, ce p...a ma-sii. Cum a fost si cu pi­ti­poanca lui Do­del. Ob­se­danta aceas­ta Gu­re­soa­ie! Fotbalistul Do­del nu se ri­dicase in­ca pe el, era mai mult rezerva. Dar, ca asa e in viata, scandalul pe care i l-a facut Gigi l-a in­desat pe el in fe­cale si a relevat po­pulatiei o noua vedeta – Gu­re­soa­ie. Ca­reia cred ca tot Gigi i-a gasit si nu­mele de google – Stramba lui Dodel. Da-o pe google si-ti apare mai des ca No­belul. "Stramba lui Dodel, Stram­ba lui Dodel nud, Stramba lui Dodel batuta, Diana Guresoaie (ace­easi), in chiloti pe bulevard (video)"... Toate astea sunt realitati de necontestat. Luat la pumni de Gigi, Dodel s-a lepadat de ea. In ambele ipostaze, de agatata si de parasita, Stramba a iesit in castig. Un nimeni ajuns pe google sparge valurile ca sticla nau­fra­giatului. Sticla cu cel mai rotund fund din tabloide, rotunjite si ele din solida­ritate. La tiraje. Guresoaie e coapta pentru postul de asistenta tv si asteapta oferte. Nu ne-a casunat pe ea, dar intruneste con­ditiile, po­menit fie Dodel.

Rating cu virgine?
Or fi n-or curve fe­te­le din mondenul la zi? Greu de zis, daca n-ar fi barfa locului... "Ba, uite unde-a ajuns pocnitoarea aia de la B2! Numai cine n-a vrut nu i-a tras-o... pe-o bere si o saorma la Dristor." B2 e blo­cul in care locuieste poc­ni­toarea. Sa­or­ma­ria e arhicunoscuta.

Dar daca aia nu si-o tragea cu tot cartierul pe-o sa­or­ma? Si daca era o premianta, care tocea ca tampita in casa, si tocea, si tocea, si dintr-o data a luat-o amocul de la stimulentele inghitite ca s-o tina treaza cand invata pentru teza si, zic, dintr-o data, i s-a facut de mondenitati si si-a trimis o poza sexy la pagina 5 sau la Starea vremii etc. etc. etc... Asadar, daca toate astea ar exista, lumea mondena ar fi gata s-o primeasca? Altfel: e pregatit domeniul respectiv sa faca bani si cu virgine? Daca da, cine sa le promoveze? De ce? Sa vina, la o adica, asistentele tv cu parintii de mana in crucea noptii? Sa reziste sa le ia la misto panaramele consacrate, sa le faca la caterinca vagaboandele dracului, ele stiindu-se virgine? Si ce leafa sa dai unei virgine sa nu discriminezi valoarea consacrata? O negociezi cu parintii? Daca virgina nu face rating?

Vrand nevrand, tragi concluzia ca panaramele care scandalizeaza sunt de neinlocuit: fac rating, nu cer mult, stau cum le ceri oricand si oriunde, isi ridica poalele in direct. Si, cum se zice, poala nu stie carte. Adevaratele valori nici n-au nevoie de carte. Sunt mute, dezbracate si chicotesc tamp la operatorul care le exploreaza silicoanele.

Poetesa cu leucoplast pe pasarica
Interpreta Natalia Barbu are alta pa­rere. Declara ca fenomenul piti ucide arta si artistii. "Sunt indignata, zi­cea Natalia Barbu, in Romania sunt o multime de artisti valorosi care au de suferit din cauza acestor femei care apar zilnic la televizor in postura de vedete... Ele nu reprezinta nici un interes din punct de vedere al va­lorilor, nu sunt nici actrite, nici pic­torite talentate, nici scriitoare sau can­­tarete, nu sunt nici macar un exem­plu de reusita intr-un domeniu al vietii publice sau sociale... E pacat ca astfel de pupeze sunt intens pro­mo­­vate si noua generatie se orientea­za spre modelul lor de reusita in viata."

In ciuda respectului pentru artis­ta, avem indoieli. Fiindca. Ar sta o pic­torita pe scaunul Pamelei, sa-si ba­lan­gane inteligent picioarele? Sau sa se pipaie in direct cu Natasha si sa mimeze sexul? Ce poetesa ar de­clara la miezul noptii ca se mentine in forma facand sport si sex, dupa care ar accepta sa i se puna leucoplast pe pasarica?
Valorile se schimba. Lumea mon­de­na are rigorile ei.

Ana Maria Prodan, femeie de afaceri plina de succes, una dintre vocile critice ale "fenomenului piti", declara ca da sa vomite cand ia contact cu mondenitatile de doi lei: "Astazi, toate curvele sunt vedete"

×
Subiecte în articol: moravuri caractere specimene