x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Victor Socaciu: "A reuşit să solidarizeze românii în jurul idealurilor naţionale"

Victor Socaciu: "A reuşit să solidarizeze românii în jurul idealurilor naţionale"

06 Noi 2010   •   00:00

"Întreaga suflare folk trebuie să fie recunoscătoare acestui om care a coagulat în jurul său tot ce are mai bun şi tot ce s-a creat în laboratoarele Cenaclului Flacăra. Cenaclul Flacăra rămâne pentru mine o experienţă artistică excepţională, dar şi o experienţă de viaţă fabuloasă. Adrian Păunescu rămâne un titan al poeziei româneşti şi în acelaşi timp unul dintre cei mai mari gazetari pe care i-a avut România din toate timpurile.
Nu în ultimul rând, un om al discuţiilor care a reuşit să influenţeze societatea românească şi ca om politic. Prin ceea ce a făcut a reuşit să solidarizeze românii în jurul idealurilor naţionale, să ducă o luptă pentru aşezarea în matca adevărată a marilor valori naţionale şi, un alt lucru foarte important, a reuşit să trezească conştiinţele naţionale.
Sunt unul din marii norocoşi pentru că am avut pri­vilegiul să fiu apropiatul acestui om de geniu încă din tinereţe şi îi sunt recunoscător pentru că m-a descope­rit şi mi-a deschis porţile spre consacrare artistică."

×
Subiecte în articol: special