x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Week-end relaxant pentru întreaga familie

Week-end relaxant pentru întreaga familie

de Maria Belu    |    18 Noi 2010   •   21:44
Week-end relaxant pentru întreaga familie
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Cultură, frumuseţe, modă vintage şi mai ales timp liber petrecut cu mic şi mare altături de familie. Week-end-ul acesta puteţi să vă îmbogăţiţi garderoba cu creaţii vestimentare de designeri, să testaţi cele mai noi produse cosmetice şi de îngrijire corporală, să vă distraţi copiii în "Orăşelul mami". Şi pentru ca acest sfârşit de săptămână să fie perfect, nu rataţi Târgul de carte Gaudeamus de la Romexpo, unde vor fi prezente cele mai importante edituri. La Gaudeamus va putea fi achi­zi­ţi­o­nat în premieră Dicţionarului universal ilustrat al limbii române, cea mai nouă carte de colecţie oferită de Jurnalul Naţional.

Dress To Impress
Unul dintre cele mai în vogă târguri vintage handemade&desig­ners revine de data aceasta cu o ediţie în "stil american". Expopedia Internaţional organizează în zilele de 20 şi 21 noiembrie, la Restaurantul Villa Rodizio, din Bucureşti, cea de-a VII-a ediţie a târgului vintage handemade&designers Dress To Impress. Vizitatorii târgului, dar mai ales vizi­ta­toarele, iubitori şi iubitoare ai stilului vintage şi handemade, îşi vor pu­tea îmbogăţi garderoba cu creaţii ale designerilor debutanţi precum rochii, pantaloni, fuste, pălării, bluze, accesorii pentru păr, bijuterii curele, pan­tofi etc., toate în stil american.

Sănătatea ta, frumuseţea ta!
Expoziţii, workshop-uri, conferinţe pe teme de frumuseţe, demonstraţii ale profesioniştilor în domeniu, prezentări de modă, lansări de produse etc., într-un cuvânt cele mai noi trenduri în materie de produse de înfrumuseţare. Timp de patru zile (18-21 noiembrie), Sala Palatului din Bucureşti este o adevărată oază de sănătate şi frumuseţe. La Health and Beauty Expo, doamnele şi domni­şoa­rele, dar şi domnii au ocazia să va­dă, să testeze cele mai noi produse de cosmetică, igienă personală, dar să şi relaţioneze cu specialiştii din industria frumuseţii. De asemenea, doritorii pot afla ultimele noutăţi legate de estetică, medicină alternativă şi alopată, terapii naturiste, nutriţie, gimnastică etc. Dintre expozanţi fac parte companii naţionale şi inter­na­ţi­onale, companii ce au venit la târg cu personal specializat în domeniile aferente.

MODEXPO
De azi până duminică, la Romexpo se desfăşoară cea de-a XVII-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Ţăsături Textile, Îmbrăcăminte Pie­lă­rie, Blănărie, Încălţăminte, Ma­ro­chi­nărie şi Accesorii Vestimentare (MODEXPO), ediţia de toamnă. Evenimentul se adresează atât producătorilor, comercianţilor, spe­cia­liş­tilor, cât şi publicului larg. Dintre manifestările ce vor avea loc amintim de concursurile adresate tinerilor cre­atori de modă, dar şi de pre­zen­tă­ri­le de modă ce vor aduce în atenţia pu­blicului noile tendinţe pentru se­zo­nul toamnă-iarnă.

"Orăşelul mami", la sala Dales
Părinţii îşi pot duce copiii la "Oră­şe­lul mami". Târgul dedicat copiilor şi părinţilor a început de joi la Sala Dalles din Bucureşti şi este organizat de revista "mami". Micuţii vor putea participa la concursuri de colorat fi­gurine de ipsos şi măşti veneţiene, vor putea viziona spectacolele de cântece şi dansuri susţinute de corul Doremi şi vor putea urmări spectacole de teatru pentru copii (Cocoşelul feri­cit – sâmbată, Peter Pan – duminică). Mămicile nu au fost uitate nici ele. În timp ce copiii se pot picta pe faţă sau distra cu animale din baloane, mămicile pot participa la sesiuni de machiaj profesionist sau se pot relaxa cu şedinţe de masaj. Atmosfera va fi întregită de prezentări de modă pentru mămici şi bebici. Cei mai frumoşi copii şi părinţi vor fi fotografiaţi şi vor putea apărea pe coperta revistei. De la târg, părinţii vor putea achi­zi­ţi­ona îmbrăcăminte, jucării, că­ru­cioa­re, produse cosme­tice, cărţi de spe­cialitate şi vor putea participa la degustări de produse alimentare special dedicate micuţilor.

Târg de Brumar
Carne de porc de Mangaliţa, câr­naţi cu boia, dulceaţă şi sirop de tran­da­firi, păstrăv afumat, scrumbie de Dunăre sunt doar câteva dintre "in­gre­dientele-vedetă" ale celei de-a XXV-a ediţii (19-21 noiembrie) a "Târ­gului de produse ecologice, tra­di­ţionale şi naturale", obţinute în fer­me şi gospodării ţărăneşti. Organizat de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Siseşti" şi Media Link Business, târgul se desfăşoară sub semnul Ovideniei, pentru că, la 21 noiembrie, în calendarul ortodox este sărbătorită In­tra­rea Maicii Domnului în Biserică şi este dezlegare la peşte. Cei care ţin post îşi pot cumpăra de la târg, la preţ de producător, păstrăv afumat, dar şi scrumbie de Dunăre în ulei de germeni de porumb, denumită de producător colesterol-stop.

"Târgul produselor de post" la Piaţa Obor
Peste 50 de producători din toată ţara, care comercializează alimente ecologice şi de post, vor  aduce în Piaţa Obor produse de calitate şi la preţuri accesibile pentru toate buzunarele cumpărătorilor. Sute de borcane de zacuscă, murături, compoturi, preparate de casă ieşite din mâna gospodinelor, miere şi alte produse apicole, legume şi fructe de sezon din care se pot pregăti delicioase salate care întregesc regimul alimentar prilejuit de perioada de post şi multe alte produse alimentare diverse vă aşteaptă sâmbătă şi duminică la "Târgul produselor de post".

Branul coboară la Piaţa Ţărănească de la MŢR
Urmând traseul străbun al transhumanţei, de la munte la şes, ciobanii din Bran, dar şi din Moeciu, Braşov ori Sibiu coboară de la munte cu telemea, urdă, caş afumat, brânză cu busuioc sau pătrunjel, brânză de burduf şi în coajă de brad, pastramă delicioasă, cârnaţi şi caltaboş, precum şi alte delicii specifice zonelor de unde provin. De vineri până duminică, dis-de-dimineaţă până după-amiaza târziu, zeci de producători vă aşteaptă la Piaţa Ţărănească, la Muzeul Ţăranului Român, cu produse tradiţionale româneşti. La Piaţa Ţărănească, totul se ia pe degustate! Şi cum pastrama nu merge decât udată din belşug, organizatorii au pregătit must proaspăt, preparat la faţa locului, vin de butură, dar şi palincă şi licoare sălăjeană. Vizitatorii vor putea achiziţiona siropuri din mu­guri de brad şi din fructe de pădure, dulceţuri de afine, căpşuni, me­ri­şoa­re; zacuscă de ghebe şi hribi; murături fără conservanţi, pepene galben şi roşu, mere, pere murate; prăjituri ca la bunica acasă şi co­zo­naci. Nu vor lipsi magiunul de To­po­lo­veni, mierea de albine, mere şi pe­re din livadă, turtă dulce, covrigi de la Piteşti şi kurtos kalacs de la Lu­peni. Din Munţii Apuseni veţi găsi ceaiuri, tincturi şi alifii terapeutice, iar la standul Apuseni Natural Pro­ducts veţi primi şi consultanţă gra­tuită. Meşterii populari vă vor întâmpina cu ceramică, obiecte din lemn, căciuli de blană şi costume populare, iar duminică vă înveselim cu dansuri şi muzică populară.


Premieră Gaudeamus: Dicţionarul universal ilustrat al limbii române
Ieri a început la Romexpo tradiţio­nalul târg de toamnă, Gaudeamus. Ajuns la cea de-a 17-a ediţie, târgul (care se va încheia luni la amiază) adună 385 de expozanţi şi numără peste 500 de evenimente. Organizatorii au anunţat că intrarea se va face pe baza biletelor (4 lei) sau a unui abonament pentru toate zilele (10 lei). În mod excepţional, luni, în ultima zi a târgului, intrarea va fi liberă.

Ca şi în anii precedenţi, Jurnalul Naţional vă dă întâlnire în Pavili­o­nul Central Romexpo, nivel 0.00. Cititorii noştri sunt aşteptaţi la sesiuni de autografe, miniconcerte şi lansări de carte. Se va asculta muzică bună şi vă veţi întâlni cu interpreţi pe care cu siguranţă îi iubiţi: Vineri, 19 noiembrie, Dinu Olăraşu (ora 15:00) şi Nicu Alifantis (ora 17:30) vin la standul nostru pentru o sesiune de autografe de excepţie! În cea de-a treia zi, se­si­u­nea de autografe este asigurată de trupa IRIS (la ora 12:00). Duminică, 20 noiembrie, Simona Lazăr va lan­sa cartea "Reţete alese pentru Post şi Crăciun", iar Veronica Bectaş vă invită să descoperiţi "77 de istorii şi Reţete din Epoca de Aur". Două vo­lume care cu siguranţă vă vor ajuta să pregătiţi reţete savuroase... chiar dacă ne aflăm în Postul Crăciunului.  La ora 18:00, Luminiţa Tucă lansează cartea "Ion Dolănescu, o viaţă de cântec".

Tot duminică, la ora 13:00, veţi pu­tea participa, la standul Litera, la lansarea Dicţionarului universal ilustrat al limbii române. Veţi putea achiziţiona în avanpremieră primul volum al acestei colecţii şi de la stan­dul Jurnalului Naţional, dar şi de la standul Litera. Invitaţi: Rodica Zafiu (profesor universitar doctor la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti), Simona Lazăr (editor Jurnalul Naţional), Dan Vidraşcu (director general, Editura Litera). Veţi putea achiziţiona în avanpremieră primul volum al acestei colecţii şi de la standul Jurnalului Naţional, dar şi de la standul Litera. Timp de 12 săptămâni "Dic­ţionarul universal ilustrat al limbii române" va apărea împreună cu Jur­nalul Naţional în fiecare luni, în­cepând cu 22 noiembrie. (S.S.E.)

×