x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tot Naşu', dar nu la scor!

Tot Naşu', dar nu la scor!

de Mihai Igirosanu    |    26 Ian 2010   •   00:00
Tot Naşu', dar nu la scor!
Sursa foto: Gabriela Arsenie/INTACT IMAGES/GAZETA SPORTURILOR

Nici o surpriză la Adunarea Generală de la Casa Fotbalului. Mircea Sandu a câştigat în faţa contracandidatului său, Constantin Iacov, scor 192-67, şi se află la cel de-al şaselea mandat la conducerea FRF.



Doar pentru o oră şi câteva minute a pierdut Mircea Sandu postul de preşedinte al FRF. Adică exact atât cât au durat votul şi numărătoarea. Scorul a fost destul de surprinzător, cei mai mulţi anticipând maximum 15 voturi în favoarea lui Iacov. Fix la ora 12:48, omul care a condus toată procedura, preşedintele Oţelului Galaţi, Marius Stan, a anunţat că Mircea Sandu a câştigat. Imediat, "Naşu'" şi-a reluat locul la prezidiu, de acolo de unde a anunţat continuarea Adunării Generale, cu alegerea membrilor în Comitetul Executiv.

IACOV, SUBIECT DE CATERINCĂ
Prezenţa lui Constantin Iacov la şedinţa de ieri nu a fost decât un prilej de caterincă pentru cei prezenţi. Apogeul a fost atins în momentul în care contracandidatul lui Mircea Sandu a luat cuvântul pentru alocuţiunea la care avea dreptul. La mijlocul discursului, câteva personaje din sală au început să vocifereze, încercând să-i scurteze pe cât posibil alocuţiunea. Majoritatea covârşitoare a voturilor obţinute de Iacov a provenit dinspre zona controlată de preşedintele echipei Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu. Cei din conducerea FRF au insinuat că multe dintre acestea au fost obţinute cu intervenţii politice. "E greu pentru Mircea Sandu să obţină mai mult sprijin politic. Poate domnul Iacov...", a fost declaraţia sugestivă a preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir.

"DACĂ VOI FI SĂNĂTOS, CANDIDEZ ŞI ÎN 2014"
După realegerea ca preşedinte al FRF, Mircea Sandu a declarat: "Domnul Iacov a avut o susţinere politică, asta însemnând că au fost nişte presiuni din partea unor primării asupra unor cluburi mici. Aş vrea să văd şi că rezolvă o mică parte din programul expus. Dacă sunt sănătos, voi candida şi în 2014, pentru că doresc să rămân activ. Şi va fi pentru ultima oară!". "Naşu'", operat recent de cancer, a fost felicitat telefonic de preşedintele UEFA, Michel Platini, şi de cel al Federaţiei spaniole, Angel Maria Villar.  

Avram, numit "vice"
Reprezentanţii Ligii 1 şi-au ales cei doi reprezentanţi în Comitetul Executiv. Dacă preşedintele Oţelului Galaţi, Marius Stan, a pătruns în locul omologului său de la CFR Cluj, Iuliu Mureşan, directorul executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, a fost reales. Reprezentanţii Ligii a II-a au rămas tot Florian Walter ("U" Cluj) şi Cornel Şfaiţer (Bucovina Suceava). Liga a III-a va fi reprezentată de Eugen Pârvulescu (Voinţa Sibiu) şi Ştefan Stana (ACS Berceni), în timp ce Paul Costaş a rămas reprezentantul copiilor şi juniorilor. Din partea fotbalului feminin a rămas Daniel Robe, iar noul reprezentant de la futsal este Sorin Ţerbea, de la Cytiu's Târgu-Mureş. Din CEx va mai face parte şi Dumitru Costin, preşedintele sindicatului. Preşedintele CCA, Vasile Avram, a fost schimbat şi a fost pus vicepreşedinte al FRF. În locul său, la CCA a fost numit Ioan Igna.

"Îi recomand lui Mircea Sandu să aibă mai mult grijă la viaţa lui decât a avut până acum. Domnul Iacov este de felicitat pentru cele 67 de voturi. Nici chiar eu nu-l puteam bate pe Mircea Sandu. "
Dumitru Dragomir

×
Subiecte în articol: sport