x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Absenta - Melinte: "Nu ma voi uita la televizor"

Absenta - Melinte: "Nu ma voi uita la televizor"

12 Aug 2004   •   00:00

Chiar daca si-a ispasit pedeapsa de suspendare pentru dopaj, atleta Mihaela Melinte nu a fost inclusa in delegatia Romaniei pentru Atena.

MADALINA CORBEANU

La aflarea vestii, sportiva a declarat ca se astepta la aceasta decizie, unul dintre motive fiind acela ca este "cea mai buna si de aceea nu ma vor". Mahnita, Melinte crede ca nu are forta necesara pentru a urmari la televizor concursul de aruncare a ciocanului din cadrul Jocurilor Olimpice. "O sa ma uit la cat mai multe probe, numai la asta nu. Atletismul ramane dragostea mea. Aruncarile, la fel. Le voi urmari pe Nicoleta Grasu si pe Felicia Tilea indeaproape, dar si inotul, gimnastica si toate celelalte sporturi", a spus Melinte.

DOPATA. Detinatoarea recordului mondial la aruncarea ciocanului (76,07 m), Melinte a fost depistata pozitiv cu nandrolon la un control antidoping efectuat la Milano, la data de 7 iunie 2001. Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Roman a decis ca atleta sa nu mai fie selectionata niciodata in lotul olimpic. Hotararea a fost sustinuta de o decizie mai veche, din 31 august 1998, conform careia toti sportivii depistati pozitiv la controalele antidoping nu vor mai putea reprezenta Romania la JO.

TIRIAC SE RAZBUNA PE ATLETISM

Mihaela Melinte, care a castigat sambata titlul national la aruncarea ciocanului (71,26 m), se afla in aceste zile in vacanta la Torino. Ea nu este singura atleta care a iscat discutii aprinse la nivel de federatie si COR. Alina Militaru nu a mai ajuns nici ea la Atena, din motive inca neclare. COR spune ca sportiva nu a fost trecuta pe lista finala inaintata de FRA. La randul lor, oficialii forului atletic sustin ca Militaru si-a indeplinit baremul si trebuia sa participe la JO. Se pare ca motivele sunt mai vechi, unul fiind candidatura Iolandei Balas-Söter la presedintia COR impotriva lui Ion Tiriac, tot mai multe voci sustinand ca acesta din urma se razbuna acum pe atletism.

×
Subiecte în articol: sport