x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adversarele, în formă

Adversarele, în formă

de Madalina Corbeanu    |    01 Sep 2008   •   00:00
Adversarele, în formă

CUPA UEFA  ●  Rezultate bune obţinute de Hamburg şi NEC Nijmegen
Hamburg şi NEC Nijmegen au obţinut victorii în meciurile disputate în competiţiile interne la sfîrşitul săptămînii, în timp ce Wolfsburg a trebuit să se mulţumească doar cu o remiză pe teren propriu.



CUPA UEFA  ●  Rezultate bune obţinute de Hamburg şi NEC Nijmegen
Hamburg şi NEC Nijmegen au obţinut victorii în meciurile disputate în competiţiile interne la sfîrşitul săptămînii, în timp ce Wolfsburg a trebuit să se mulţumească doar cu o remiză pe teren propriu.

Probleme pentru Unirea Urziceni înaintea primei participări în competiţiile europene. Hamburg, adversara ialomiţenilor din primul tur al Cupei UEFA, are un start foarte bun în campionatul Germaniei. Sîmbătă, echipa antrenată de Martin Jol a realizat o adevărată demonstraţie de forţă, în deplasare, în faţa Arminiei Bielefeld. Condusă cu 2-0 în minutul 37, Hamburg a revenit senzaţional şi a cîştigat cu 4-2, prin golurile marcate de Bastian Reinhardt (’40, ’50), Ivica Olici (’64) şi David Jarolim (’74). După acest rezultat, Hamburg a urcat pe locul secund în clasament, la egalitate de puncte, 7, cu liderul Schalke 04. Antrenorul Martin Jol a folosit în meciul de la Bielefeld următoarea formulă de echipă: Rost – Demel, Reinhardt, Mathijsen, Jansen (’65 Benjamin) – Jarolim, De Jong – Trochowski, Olici – Pitroipa (’46 Petrici) – Guerrero (’88 Torun).

În schimb, VfL Wolfsburg, adversara Rapidului în turul I al Cupei UEFA, nu pare a fi în forma de anul trecut, deşi este neînvinsă în acest campionat. În ultima etapă jucată, Wolfsburg nu a reuşit decît o remiză pe teren propriu, 2-2 cu Eintracht Frankfurt. Golurile echipei antrenate de Felix Magath au fost înscrise de brazilianul Grafite, din penalty (’27) şi Dejagah (’51), iar pentru oaspeţi au marcat Amanatidis (’22) şi Toski (’84). Magath a folosit următorii jucători: Lenz – Riether, Ricardo Costa (’73 Madlung), Barzagli, Schafer (’68 Alvim) – Josue – Dejagah (’77 Santana), Gentner – Misimovici – Dzeko, Grafite. Mijlocaşul român Vlad Munteanu nu a fost reţinut în lotul pentru această partidă.

Şi NEC Nijmegen a început bine

În prima etapă a campionatului olandez, NEC Nijmegen, adversara lui Dinamo din turul I al Cupei UEFA, a obţinut un succes normal, pe teren propriu, 2-0 cu De Graafschap. Cu toate aceastea, victoria s-a conturat destul de tîrziu, golurile echipei antrenate de Mario Been fiind înscrise de Worm (’77) şi Otten (’86). Interesant este însă faptul că Nijmegen şi-a majorat diferenţa în momentul în care evolua în inferioritate numerică, Worm fiind eliminat în minutul 78 pentru cumul de cartonaşe galbene. Mario Been a folosit următoarea formulă de echipă: Babos - Wisgerhof, Otten, Radomski (’77 Van den Boogaart), Fernandez - Davids, Schone, El-Akchaoui - Ntibazonkiza, Van Beukering (’80 Pothuizen), Janssen (’62 Worm). Meciul tur dintre Dinamo şi NEC Nijmegen va avea loc la 18 septembrie, în Olanda, în timp ce returul se va juca la 2 octombrie, la Bucureşti.

Partizan Belgrad, care în turul I al Cupei UEFA o va întîlni pe FC Timişoara, a jucat în etapa a treia a campionatului din Serbia aseară, după închiderea acestei ediţii, în deplasare, cu OFK Belgrad. După două etape, Partizan era singura echipă care acumulase punctaj maxim. De asemenea, Slavia Praga, adversarul lui FC Vaslui din primul tur al Cupei UEFA, va întîlni azi, în etapa a 5-a a primei ligi din Cehia, pe Banik Ostrava. După primele patru etape, cele două echipe se aflau la egalitate, cu cîte 7 puncte.

×
Subiecte în articol: sport