x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Amical cu improvizatii

Amical cu improvizatii

28 Apr 2004   •   00:00

Diseara, de la ora 20:00, pe stadionul Giulesti are loc meciul amical Romania -Germania. Iordanescu are mari batai de cap cu absentele mai multor titulari.

Ne masuram fortele cu vicecampioana lumii

Nationala Romaniei va disputa azi cel mai important meci amical dinaintea startului pentru preliminariile CM 2006. De la ora 20:00, in Giulesti, „tricolorii" vor primi replica vicecampioanei mondiale, Germania, intr-un meci transmis pe TVR 1.
MIHAI IGIROSANU, CATALIN FAINISI

Fara Dorinel Munteanu, Pancu si Mutu, „plamanul" si jucatorii cei mai creativi din echipa nationala, Iordanescu va fi nevoit sa improvizeze si sa nascoceasca o formula care sa dea satisfactie.

PLOMBE. Inlocuirea lui Pancu si Mutu este problema cea mai importanta pe care o are selectionerul inaintea confruntarii din Giulesti. Solutiile lui Iordanescu pentru a umple locul lasat liber de mijlocasul lui Besiktas sunt Mirel Radoi, Ovidiu Petre, Dan Alexa sau Mihaita Plesan. Luand in calcul si absenta lui Dorinel Munteanu, „turcul" Ovidiu Petre si stelistul Radoi vor forma cuplul de mijlocasi centrali. In privinta inlocuirii lui Mutu, lucrurile sunt simple. Forma excelenta din Divizia A pare sa-l fi convins pe Iordanescu sa-l titularizeze, alaturi de Ionel Ganea, pe golgeterul dinamovist Ionel Danciulescu. In calculele pentru titularizare mai intra Marius Niculae.

GLUME. Antrenamentul echipei nationale de luni, din Giulesti, s-a desfasurat intr-o atmosfera de veselie si optimism iesit din comun. Cei mai bine dispusi jucatori ai echipei nationale au fost portarul Bogdan Lobont si atacantul lui Sporting Lisabona, Marius Niculae, selectionat dupa 18 luni de absenta, din cauza numeroaselor accidentari. Cei doi au glumit foarte mult in timpul pregatirii, iar ultimul a facut foarte multa risipa de energie la antrenament, fiind foarte bucuros pentru ca i s-a acordat sansa de a reveni printre „tricolori", desi nu evolueaza foarte bine pentru echipa de club.

IMPERTURBABIL. Selectionerul Anghel Iordanescu a fost iritat de declaratia presedintelui FRF, Mircea Sandu, care a sustinut ca trebuie sa se incheie cautarile si sa se cristalizeze o echipa valoroasa, cu sanse la calificare pentru Campionatul Mondial din Germania de peste doi ani. „Pe mine nu ma intereseaza ce a spus Mircea Sandu. Eu sunt selectioner si eu stiu cel mai bine ce trebuie facut la echipa nationala", a declarat „Generalul", care va introduce in primul „unsprezece" mai multi jucatori din campionatul intern.

„Ma bucur ca jucam in Giulesti, unde am petrecut trei ani si jumatate. Va fi un meci greu, pentru ca nu mai intalnim Lituania sau Georgia" Bogdan Lobont

"Avem cativa absenti de marca, dar trebuie sa ne obisnuim sa jucam si asa, pentru ca vor mai fi astfel de situatii. Echipa Rom‚niei este destul de respectata la nivel mondialì" Cristi Chivu

"Nu stiu care este situatia mea la echipa nationala. Eu am jucat 70 de minute la ultimul meci de campionat. Meciurile amicale sunt pentru a coopta jucatori noiì" Cosmin Contra

„Avem sansa a doua"

Revenit la nationala dupa scandalul neconvocarii stelistilor la echipa nationala, capitanul „ros-albastrilor", Mirel Radoi, considera ca Romania, desi va avea un meci greu cu Germania, va avea un cuvant greu de spus in preliminariile pentru Mondialul din 2006.
CATALIN FAINISI

  • Jurnalul National: Mirel, a ingropat Steaua securea razboiului cu echipa nationala?

    Mirel Radoi: Noi consideram acel scandal incheiat si vrem sa ne concentram asupra viitorului. Sunt bucuros ca am revenit la lot si pot sa spun ca si ceilalti internationali au fost fericiti ca noi, stelistii, ne-am intors.

  • Cum va fi amicalul cu Germania?

    Va spun sincer ca pornim cu sansa a doua. Asta este, ei au o echipa foarte puternica, dar trebuie sa credem in sansa noastra si sper sa invingem.

  • Cum va fi meciul fara Mutu si Pancu?

    Absenta lor va conta foarte mult, dar am convingerea ca jucatorii convocati de selectioner isi vor face treaba asa cum trebuie si ii vor suplini cu succes. Avem un lot valoros acum si cred ca putem emite pretentii in urmatoarea campanie de calificare.

  • Cum s-a derulat duelul Steaua - Dinamo la lot?

    Eu sunt prieten cu baietii de la Dinamo in timpul liber, dar in teren uitam de acest aspect. N-am avut timp sa vorbesc prea mult cu ei, dar le voi spune ca Steaua va fi campioana la sfarsitul campionatului.

    Romania

    Arnold e optimist

    Unul dintre marii absenti de azi va fi Bogdan Stelea, care a suferit o intindere la muschiul adductor. El va lipsi aproximativ 14 zile de pe teren. „Poate ca a venit momentul sa invingem Germania, dupa ce, din 11 meciuri, am obtinut doar trei egaluri si am pierdut de opt ori", a comentat „Arnold", care si-a urmarit colegii de pe margine. De precizat ca in palmaresul direct, Romania are doar o victorie in fata Germaniei, obtinuta in 1967, la Bucuresti.

    Mutu s-a intors la Londra

    Adrian Mutu nu va fi prezent astazi la meci nici macar in calitate de spectator. „Briliantul" s-a intors ieri dimineata la Londra la indemnul lui Pompiliu Popescu. Medicul nationalei l-a consultat pe atacantul roman la cabinetul sau particular si i-a recomandat cinci zile de repaus total. Altfel, potrivit presei italiene, zvonurile privind plecarea lui Mutu de la Chelsea sunt din ce in ce mai insistente. Printre motivele pentru care romanul ar putea parasi in vara gruparea engleza se numara atat forma sa slaba, cat si faptul ca nu prea este agreat in vestiar. Una dintre echipele interesate sa-l achizitioneze pe Mutu este AC Milan, mai mult ca probabil viitoarea campioana a Italiei.

    Dorinel Munteanu: „Sa nu ne fie teama"

    Dorinel Munteanu, fotbalistul romăn care a evoluat cel mai mult in Bundesliga, vede amicalul cu Germania drept un prilej de remontare a moralului echipei nationale. „Germania este o echipa mai puternica decat noi din punct de vedere al palmaresului, dar si noi avem jucatori valorosi. Sa nu uitam ca ultimele doua intalniri directe s-au incheiat la egalitate, iar noi am dominat jocul. Trebuie sa avem respect pentru adversari, dar nu teama. Daca vom castiga va fi foarte important pentru moralul echipei, dar si un egal ar fi un rezultat bun", a spus Munteanu.

    „Nu imi pare rau ca lipsesc!"

    Ultimele doua partide disputate de tricolori contra Germaniei s-au terminat cu acelasi scor, 1-1. Si in amicalul din Malta si la meciul de la EURO 2000, pentru Romania a marcat Viorel Moldovan.
    PAUL ANDONE

  • Jurnalul National: Viorel, care este reteta pentru a marca impotriva nemtilor?

    Viorel Moldovan: Trebuie sa fii mai neamt ca neamtu! Germania este o echipa rigida, care nu va surprinde niciodata cu nimic.

  • Cum se vede din Franta amicalul cu Germania?

    Trebuie sa avem incredere in noi si sa-i surprindem cu fantezia si cu stilul nostru mai latin, chiar daca ne lipsesc jucatori importanti. O victorie ar insemna enorm pentru moralul echipei noastre.

  • Nu regreti ca nu esti prezent maine pe gazon?

    Nu are de ce sa imi pare rau si le tin pumnii baietilor de aici. Miercuri voi juca cu Nantes semifinala din Cupa Frantei impotriva lui PSG, meci considerat adevarata finala, pentru ca in celalalt joc se intalnesc doua echipe din liga a doua. Este ultima noastra sansa pentru Cupa UEFA.

  • Te-a cautat selectionerul Anghel Iordanescu?

    Am discutat cu dansul in urma cu o luna, cand mi-a spus sa ma mai gandesc la echipa nationala, dar deocamdata nu am luat nici o decizie, ma mai gandesc. Totusi, sansele de a reveni sunt mici.

  • Continui la Nantes?

    Ei mi-au facut oferta, eu trebuie sa ma gandesc, dar vom vedea, pentru ca exista si varianta Servette Geneva.

    Tacere tipic nemteasca

    Ajunsi pe Aeroportul Baneasa cu o intarziere de peste o ora, componentii echipei nationale a Germaniei au evitat discutiile cu presa. Mai mult, autocarul care i-a transportat spre hotel a fost garat exact la scara avionului. Singurele persoane care au luat contact cu nemtii au fost membrii staff-ului din FRF, in frunte cu presedintele Mircea Sandu.

    TACERE. Goana nebuna dupa coloana oficiala pana la Hotelul „Crowne Plaza" nu le-a oferit ziaristilor prezenti nici macar un zambet pentru fotografie din partea lui Oliver Kahn si a colegilor sai. Acestia si-au pastrat seriozitatea tipic nemteasca, coborand cu privirea in pamant din autocar, pentru a intra, fara nici o vorba, in hotelul intesat de bodyguarzi, care nu au permis intrarea nimanui in incinta.

    ECHIPA. Trupa lui Rudi Voller a venit la Bucuresti cu pleiada sa de „veterani", Kahn, Nowotny, Jeremies si Hamann, jucatori care s-au regasit in primul „unsprezece" al Germaniei si in ultima partida disputata intre cele doua echipe, scor 1-1, la EURO 2000. Nemtii au de aparat un palmares net favorabil impotriva Romaniei. Meciul din Giulesti va reprezenta si un duel al orgoliilor, intre componentii fostei linii de atac de la VfB Stuttgart, Ionel Ganea si Kevin Kuranyi, care este golgeterul echipei germane dupa plecarea romanului din Bundesliga.

    FANI. Astazi vor sosi in Bucuresti si aproximativ 300 de suporteri germani. 100 dintre acestia vor avea parte de masuri speciale de securitate pe Aeroportul Otopeni, deoarece fac parte din cateva factiuni de „hooligans", considerate ca foarte periculoase in Germania.

    Cornel Dinu analizeaza meciul pentru TVR

    Partida Romania - Germania va fi transmisa pe TV Romania 1, incepand cu ora 19:45. Comentariul propriu-zis al meciului va fi asigurat de Emil Gradinescu si Vlad Enachescu, in vreme ce administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, va analiza evolutia jocului dintr-un studio special amenajat, care va intra in emisie la ora 19:30, imediat dupa buletinul de stiri. De asemenea, la ora 21:45, postul TV Sport va difuza o emisiune cu invitati de marca, in cadrul careia va fi prezentat si un interviu cu Adrian Mutu.

    Plimbare la Snagov pentru „tricolori"

    Programul echipei nationale de astazi este unul foarte lejer. Elevii lui Anghel Iordanescu vor parasi dimineata cantonamentul de la Izvorani, urmand a efectua o plimbare in Parcul Snagov, unde selectionerul va purta discutii individuale cu titularii care vor incepe meciul din aceasta seara, contra Germaniei. Aseara, „tricolorii" asteptau la cantonament si vizita presedintelui FRF, Mircea Sandu, cu care urmau sa discute concret semnarea noului regulament interior al echipei nationale. Mai multi jucatori nu sunt incantati de clauzele impuse pentru noua intelegere.

    Cu Finlanda, tot pe Giulesti

    Giulestiul va gazdui in aceasta seara, pentru prima oara, un meci al echipei nationale de seniori. Presedintele FRF, Mircea Sandu si selectionerul Anghel Iordanescu au ales varianta datorita gazonului foarte bun si pentru ca tribunele sunt foarte aproape de suprafata de joc. Din acest motiv, partida de debut a preliminariilor pentru CM 2002, cu Finlanda, de pe 18 august, va avea loc, mai mult ca sigur, tot pe arena de langa Podul Grant. O alta varianta luata in calcul pentru intalnirea cu nordicii ar fi stadionul „Cotroceni". (Mihai Igirosanu)

    Au refuzat sa viziteze Casa Poporului

    Desi oficialii din federatie le-au pregatit adversarilor de azi ai Romaniei un program de relaxare in Bucuresti, in care era inclusa si o vizita la Casa Poporului, Rudi Völler a refuzat oferta. „Noi nu am venit aici sa ne plimbam, ci ca sa jucam fotbal", le-a spus sec selectionerul german celor din FRF, precizand ca elevii sai vor efectua doar o plimbare scurta in jurul Hotelului Crowne Plaza. Oliver Kahn si colegii sai au efectuat aseara, incepand cu ora 18:00, un antrenament deschis presei, in timp ce in aceasta dimineata se vor pregati pentru ultima oara in vederea partidei din aceasta seara. Sedinta tehnica de azi se va desfasura pe stadionul lui Dinamo.

    ROMANIA - GERMANIA

    ROMANIA: Lobont - Stoican, Iencsi, Chivu, Rat - Fl. Petre, Radoi, Ov. Petre, Dica - Danciulescu, Ganea. Antrenor: Anghel Iordanescu

    GERMANIA: Kahn - Friedrich, Baumann, Nowotny, Lahm - Schneider, Hamann, Ballack, Frings - Bobic, Kuranyi. Antrenor: Rudi Voeller

    Arbitri: R. Rosetti - A. Stagnoli, A Griselli

    Stadion: Giulesti ora 20:00 (TV Romania 1)
  • ×