x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ana Bogdan e în semifinale la Portoroz, unde o va întâlni pe Rybakina, campioana de la Wimbledon

Ana Bogdan e în semifinale la Portoroz, unde o va întâlni pe Rybakina, campioana de la Wimbledon

16 Sep 2022   •   15:34
Ana Bogdan e în semifinale la Portoroz, unde o va întâlni pe Rybakina, campioana de la Wimbledon
Sursa foto: Hepta

Jucătoarea română Ana Bogdan (65 WTA) a reușit vineri să se califice în semifinala turneului de tenis WTA 250 de la Portoroz, Slovenia, învingând în sferturile de finală pe favorita numărul doi a competiției, brazilianca Beatriz Haddad Maia (18 WTA).

Ana Bogdan a câștigat în trei seturi, cu 6-1, 1-6, 7-5, după două ore și 39 de minute de joc.

Românca a făcut un prim set impecabil, cedând un singur game în fața braziliencei, după ce a impus un ritm foarte intens de joc. În ciuda diferenței importante de pe tabelă, setul a durat 41 de minute, având 2-3 game-uri foarte disputate.

În setul secund, Bogdan a resimțit efortul depus în prima parte și a cedat la rândul ei, cu același scor, 1-6, după alte 43 de minute de joc.

În decisiv, românca a făcut un prim break, confirmat apoi pentru 4-1, dar Hadad Maia a revenit cu 3 game-uri consecutive și a egalat. De la 5-5, Ana Bogdan și-a adjudecat ultimele două game-uri, închizând meciul cu o scurtă.

În semifinală, Bogdan o va întâlni pe campioana de la Wimbledon, Elena Rybakina (25 WTA), favorită numărul 3, care a beneficiat în sferturi de abandonul ucraineencei Lesia Tsurenko.

Pentru prezența în semifinală, Ana Bogdan va fi recompensată cu 8.870 euro și 110 puncte WTA, care o vor aduce pe un probabil loc 52 în clasamentul mondial.

O eventuală câștigare a turneului, i-ar aduce româncei accederea în top 50, undeva în jurul locului 42.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ana Bogdan