x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Aniversare: Bellu şi Ponor s-au bătut cu frişcă

Aniversare: Bellu şi Ponor s-au bătut cu frişcă

de Vlad Ionescu    |    17 Feb 2008   •   00:00
Aniversare: Bellu şi Ponor s-au bătut cu frişcă
Sursa foto: Andrei Pungovschi/

Cu o zi înaintea aniversării zilei sale de naştere, Octavian Bellu a avut parte de o petrecere-surpriză, pusă la cale de Fundaţia Casa Campionilor. Cu această ocazie, el a primit diploma “Cel mai de succes antrenor din lume”.

Cu o zi înaintea aniversării zilei sale de naştere, Octavian Bellu a avut parte de o petrecere-surpriză, pusă la cale de Fundaţia Casa Campionilor. Cu această ocazie, el a primit diploma “Cel mai de succes antrenor din lume”.

 

Evenimentul a avut loc într-un club din centrul Capitalei şi a fost organizat de consilierul prezidenţial Mariana Bitang, preşedintele Fundaţiei Casa Campionilor, care a avut-o complice pe fosta campioană olimpică la canotaj, Elisabeta Lipă. Aceasta a avut misiunea să-l aducă la petrecere pe Octavian Bellu, fără ca şeful sportului românesc să bănuiască ce i se pregăteşte. La sosire, Bellu a fost întâmpinat cu ropote de aplauze de către o parte dintre marile gimnaste pe care le-a pregătit în îndelungata sa carieră, între care s-au aflat Lavinia Miloşovici, Simona Amânar, Gina Gogean, Andreea Răducan, Cătălina Ponor, Monica Roşu, Dana Sofronie sau Loredana Boboc. Nu au lipsit prieteni apropiaţi ai sărbătoritului: preşedintele COSR Octavian Morariu, Iolanda Balaş, Cristian Gaţu, Nicolae Mărăşescu, Ga­briela Szabo, Dan Grecu, Laura Badea şi Marius Urzică. Pentru cele 279 de medalii câştigate ca antrenor la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale şi la Campionatele Europene, Octavian Bellu a pri­mit diploma “Cel mai de succes an­trenor din lume”, distincţie acordată anul trecut de World Records Academy.

 

AMINTIRI. Pe două ecrane a fost proiectat un film cu imagini din cariera reputatului tehnician, Bellu având surpriza de revedea imagini din tinereţe, când avea părul negru şi purta perciuni, dar şi secvenţe din marile competiţii internaţionale la care a luat parte împreună cu echipa României. “Te sensibilizează, de câte ori vezi ce s-a întâmplat acum cinci, zece, 20 sau 25 de ani. Emoţiile nu trec, mai ales că am văzut imagini pe care nu îmi amintesc să le fi văzut vreodată, care m-au şi şocat, deoarece nu m-am mai recunoscut. Aşa era moda atunci, să porţi perciuni. N-am ştiut nimic despre această petrecere, pentru că am fost la şedinţa federaţiei de canotaj. La un moment dat, doamna ches­-tor Lipă mi-a spus că trebuie să mergem undeva să ne întâlnim cu cineva, ca să îi dăm ceva”, a de­cla­rat Octavian Bellu.

 

SURPRIZĂ. El a primit două torturi, dintre care unul simboliza treptele pe care trebuie să le urci pentru a intra în Casa Campionilor. În frunte cu Cătălina Ponor, gimnastele şi-au adus aminte de petrecerile organizate în cantonamente şi l-au murdărit cu frişcă pe faţă pe fostul lor an­trenor, spre hazul celor prezenţi. “Bătaia cu frişcă este o tradiţie. Se pare că perpetuarea ei mi-a purtat noroc, sper ca şi în continuare să îmi poarte noroc şi vreau să le dau această satisfacţie fetelor pe care le-am pregătit să se mai răzbune o dată pentru micile probleme pe care le-am creat uneia sau alteia”, a spus Octavian Bellu, care a închinat apoi o cupă de şampanie pentru succesele viitoare ale gimnasticii româneşti. “Planurile de viitor sunt legate de Jocurile Olimpice şi sper ca noua generaţie de gimnaste să reu­şească să obţină rezultate aşa cum au obţinut şi aceste fete. Cu multă muncă, pasiune, cu rigoarea necesară, oricine poate să obţină succesele pe care şi le doreşte”, a afirmat şeful ANS.

 

vlad.ionescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport bellu