x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport AS Roma – CFR Cluj: Debut cu rugăciuni

AS Roma – CFR Cluj: Debut cu rugăciuni

de Marius Mihalcea    |    16 Sep 2008   •   00:00
AS Roma – CFR Cluj: Debut cu rugăciuni

Campioana României va debuta azi în grupele Ligii Campionilor împotriva vicecampioanei Italiei. Hotărîţi să obţină un rezultat favorabil pe “Olimpico”, ardelenii au apelat ieri şi la ajutor divin, cu antrenorul Trombetta în frunte, aceştia rugîndu-se la Bazilica Sf. Petru de la Vatican.

Campioana României va debuta azi în grupele Ligii Campionilor împotriva vicecampioanei Italiei. Hotărîţi să obţină un rezultat favorabil pe “Olimpico”, ardelenii au apelat ieri şi la ajutor divin, cu antrenorul Trombetta în frunte, aceştia rugîndu-se la Bazilica Sf. Petru de la Vatican.

Aflaţi de duminică în capitala Italiei, jucătorii lui Trombetta şi-au făcut ieri timp, între două antrenamente, pentru a vizita Vaticanul, Piaţa San Pietro şi bazilica cu acelaşi nume. Timp de 25 de minute, clujenii s-au rugat pentru un rezultat bun cu AS Roma, au făcut poze şi şi-au cumpărat suveniruri. Împreună cu jucătorii a fost la Vatican şi preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, care a spus: “Emoţiile sînt mai mari pentru mine decît pentru băieţi. Va fi un meci important pentru noi, primul dintr-o campanie pe care ne-am dorit-o foarte mult. AS Roma este o echipă cu nume, dar asta nu înseamnă că noi sîntem victime sigure. Cred că un rezultat de egalitate, dacă nu chiar o victorie, ne stă la îndemînă, fiindcă Roma trece şi ea printr-o perioadă mai proastă”.

 

Nu sînt copleşiţi

Preconizata atmosferă incendiară pe care o vor crea la ora jocului fanii Romei nu este în măsură să-l sperie pe Mureşan: “Avem jucători profesionişti, care nu vor fi la prima lor experienţă de acest gen. Argentinienii noştri, de pildă, au jucat pe stadioane imense, contra lui River Plate sau a Bocăi Juniors, Peralta a evoluat o vreme chiar în Italia, nu cred că vom fi copleşiţi de publicul advers. Eu zic că putem face un meci mare”.

 

Premieră: cu mingea “Finale 8”

CFR Cluj va fi prima echipă din România care va încerca noua minge oficială a Ligii Campionilor, marca Adidas, pe care renumitul producător german de echipament sport a denumit-o “Finale 8”. Printre cele mai importante caracteristici ale mingii este aceea că structura acesteia le va permite jucătorilor control şi direcţionare perfecte în orice condiţii climatice. În plus, suprafaţa extremă unică îmbunătăţeşte transmisia loviturii, creează o mai mare capacitate de rotire şi de aderenţă la teren în cele mai dificile condiţii de joc. “Finale 8” îi ajută şi pe portari, nu numai pe jucătorii de cîmp. Aderenţa dintre minge şi mănuşi este mai mare decît cea de la vechiul balon oficial al Ligii.

 

Romanul Piţ e fan CFR Cluj

Achiziţionat de AS Roma vara trecută de la echipa elveţiană Bellinzona, mijlocaşul arădean Adrian Piţ, în prezent la Pisa, în serie B, unde evoluează sub formă de împrumut, s-a declarat suporterul lui CFR în confruntarea de azi. “Cu siguranţă că Roma, neavînd la dispoziţie anumiţi jucători, nu va avea un meci uşor. De cînd Totti este accidentat, nu le-a mai ieşit jocul. Totti este fundamental pentru jocul lor. Sper ca CFR să obţină măcar un punct la Roma, dar eu cred că le va fi greu”, a spus Piţ. Unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai vicecampioanei Italiei, fundaşul Christian Panucci, de două ori cîştigător al Ligii Campionilor, cu Milan şi cu Real Madrid, şi-a avertizat colegii că nu e cazul să-i trateze cu superficialitate pe jucătorii lui Trombetta: “Echipa din România nu trebuie subestimată. Fotbalul românesc are o tradiţie mare, iar CFR Cluj a cîştigat campionatul”.

 

Spalletti: “Cunosc bine Clujul!”

Antrenorul Romei, Luciano Spalletti, a spus ieri că formaţia CFR Cluj nu reprezintă o necunoscută pentru el, fapt pentru care este încrezător înaintea confruntării cu românii: “Am văzut două meciuri ale Clujului pe DVD, iar asistentul meu a urmărit partida lor cu Bistriţa. CFR este o echipă bună, cu mulţi jucători străini în lot, majoritatea sud-americani, toţi de calitate şi cu entuziasm. Chiar dacă în acest moment nu sîntem într-o situaţie bună, am suferit două înfrîngeri, îmi cunosc bine jucătorii şi nu sînt deloc îngrijorat”. Tehnicianul capitolinilor a vorbit şi despre omologul său de pe banca ardelenilor, şi el tot italian. “Îl cunosc pe Maurizio Trombetta şi cred că a schimbat echipa în bine, a adus un echilibru”, a declarat Spalletti. Referitor la absenţele lui Juan, Mexes, De Rossi şi Perrotta, Spalletti a fost tranşant: “Nu mă interesează, fiindcă dispun de un lot puternic şi numeros”.

 

Liga campionilor

Azi, ora 21:45

Grupa A

Chelsea – Girondins Bordeaux (Sport.ro)

Arbitru: Pieter Vink (Olanda)

AS Roma – CFR Cluj (Pro TV)

Arbitru: Iuri Baskakov (Rusia)

 
Grupa B

Panathinaikos Atena – Inter Milano

Arbitru: Mejuto Gonzalez (Spania)

Werder Bremen – Anorthosis

Arbitru: Craig Alexander Thomson (Scoţia)

 
Grupa C

FC Basel – Şahtior Doneţk

Arbitru: Terje Hauge (Norvegia)

FC Barcelona – Sporting Lisabona

Arbitru: Laurent Duhamel (Franţa)

 
Grupa D

PSV Eindhoven – Atletico Madrid

Arbitru: Roberto Rosetti (Italia)

Olympique Marseille – Liverpool

Arbitru: Konrad Plautz (Austria)

 
Mîine, ora 21:45

Grupa E

Manchester United – Villarreal

Arbitru: Wolfgang Stark (Germania)

Celtic Glasgow – Aalborg

Arbitru: Simone Trefoloni (Italia)

 
Grupa F

Steaua – Bayern München        (Pro TV)

Arbitru: Claus Bo Larsen (Danemarca)

Olympique Lyon – Fiorentina    (Sport.ro)

Arbitru: Peter Frojdfeldt (Suedia)

 
Grupa G

FC Porto – Fenerbahce

Arbitru: Bertrand Layec (Franţa)

Dinamo Kiev – Arsenal

Arbitru: Luis Medina Cantalejo (Spania)

 
Grupa H

Juventus – Zenit

Arbitru: Frank De Bleeckere (Belgia)

Real Madrid – BATE Borisov

Arbitru: Alain Hamer (Luxemburg)

 

Alţi români în grupe

Emoţiile celei mai puternice competiţii intercluburi vor începe din această seară şi pentru ceilalţi români prezenţi în faza grupelor.

Inter Milano va debuta în acest sezon de Liga Campionilor la Atena, contra lui Panathinaikos. Nerefăcut complet după operaţia suferită în această vară la umăr, fundaşul român Cristian Chivu nu a fost inclus în lot de antrenorul Jose Mourinho. Căpitanul naţionalei României este aşteptat să revină pe teren abia la sfîrşitul acestei săptămîni, în meciul pe care Inter Milano îl va juca în campionat cu FC Torino. De asemenea, Răzvan Raţ este accidentat şi nu a fost convocat de Mircea Lucescu pentru partida pe care Şahtior Doneţk o va disputa în această seară, în grupa C, în deplasare, cu FC Basel.

După ce a revenit cu gol marcat pentru Fiorentina în meciul din campionat cu Napoli, Adrian Mutu este anunţat ca titular şi în partida pe care toscanii o vor disputa mîine, în Franţa, cu Olympique Lyon. “Fiorentina are jucători de mare talent, Mutu şi Gilardino pot face oricînd diferenţa. Este însă un avantaj că jucăm acasă”, a spus ieri Kim Kallstrom, mijlocaşul suedez al campioanei Franţei. Cele două echipe fac parte din Grupa F, în care va evolua şi Steaua. De asemenea, este de aşteptat ca Tiberiu Ghioane să facă parte din garnitura de start a lui Dinamo Kiev în confruntarea de pe teren propriu cu Arsenal, din prima etapă a grupei G.

×
Subiecte în articol: sport cluj grupa arbitru roma