x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Astazi incep Jocurile Olimpice

Astazi incep Jocurile Olimpice

13 Aug 2004   •   00:00

Stadionul Olimpic din Atena va gazdui in aceasta seara ceremonia de deschidere a celei de-a 28-a editii a Jocurilor Olimpice. La ora 20:45, TVR 1 va transmite in direct festivitatea si, o data cu aceasta, va porni maratonul transmisiunilor tv, care se va incheia la 29 august.

Cea de-a 28-a editie a Jocurilor Olimpice va debuta oficial in aceasta seara, ora 20:45, in direct la TVR 1, o data cu ceremonia de deschidere de pe Stadionul Olimpic.
FLORIN GONGU - Atena

Organizatorii au pregatit un spectacol grandios, ce se vrea o surpriza pentru cei care-l vor viziona. Coloana sonora va fi asigurata de cel mai tare DJ din lume, olandezul Tiesto.

ELICOPTERE. Pregatirile s-au derulat pana aseara, cand s-a verificat inclusiv spectacolul de lumini provocat de artificii, dar si aprinderea flacarii olimpice. Toate preparativele s-au facut in mare secret, arena fiind supravegheata in permanenta de elicoptere militare si de un zepelin. Decorul nu va disparea nici in aceasta seara, totul fiind calculat pentru asigurarea unei sigurante maxime.

NUMARUL 160. La defilarea statelor participante in cadrul galei din aceasta seara, Grecia va fi tara care va deschide, dar care va si inchide gala. Interesant e ca ordinea alfabetica a tarilor va fi data de alfabetul grecesc. Romania, cu portdrapelul Elisabeta Lipa, va patrunde pe pista, fiind a 160-a tara, in aceasta ordine, din cele 201 care sunt prezente aici. Astfel, primele delegatii care vor urma Greciei vor fi cele din Sainte-Lucie, Saint Vincent et les Grenadines, Saint-Marin si, abia apoi, Angola, Azerbaidjan si celelalte cu A. Inaintea Romaniei vor mai defila Venezuela, Vietnam, Zimbabwe sau Uzbekistan, iar dupa noi, tari precum Cehia, Finlanda sau Chile.

STIRILE JO

PROFETII. "In acel an, cand cifra 7 se va incheia, se va savarsi, /Cand se vor organiza jocurile Hecatombe,/ Putin dupa veacul marelui mileniu,/ Cand mortii vor iesi din mormintele lor." Nu este o poezie scrisa de vreun neinteles, ci catrenul 74 din capitolul 10 al profetiilor lui Nostradamus, care ne avertizeaza ca vom avea parte zilele acestea de o catastrofa. Potrivit publicatiei Komsomolskaia Pravda, interpretul versurilor lui Nostradamus e convins ca este vorba despre anul 2004, Grecia, Jocurile Olimpice. (Lavinia Tudoran)

TENIS. Andrei Pavel a fost desemnat cap de serie numarul 13 al competitiei de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena. Pavel va juca in primul tur al intrecerii impotriva croatului Ivo Karlovic, in timp ce celalalt tenisman roman prezent la Atena, Victor Hanescu, il va intalni pe australianul Wayne Arthurs.

SECRETE. Pentru organizatorii Jocurilor Olimpice, unul dintre cel mai bine pazite secrete este cel al festivitatii de deschidere. Cu toate acestea, presa din Anglia si Grecia a publicat unele informatii despre cum va decurge ceremonia din aceasta seara.

Gimnastica - Nadia Comaneci, la antrenamentul oficial

Ieri a avut loc, in Sala Olimpica din cadrul complexului de la Maroussi, antrenamentul oficial al lotului feminin de gimnastica al Romaniei. Elevele lui Marian Belu si Mariana Bitang s-au pregatit concomitent cu gimnastele din Ucraina, Canada si SUA, adversarele din grupa de concurs care va debuta duminica, de la ora 13:30. La sedinta de pregatire au participat nu mai putin de 500 de spectatori, care au platit cate 10 euro pentru a le vedea pe concurente antrenandu-se. Printre acestia, Nadia Comaneci si Bart Conner, dar si presedintele ANS, Octavian Morariu. Dupa cum a mers antrenamentul, cele mai periculoase adversare ale gimnastelor noastre par a fi americancele, care au fost conduse ieri doar de Martha Karoly.
×
Subiecte în articol: sport olimpice