x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Atena, orasul amortit

Atena, orasul amortit

12 Aug 2004   •   00:00

Cu o zi inainte de startul oficial al Olimpiadei, interesul pentru competitie este minim la Atena.

FLORIN GONGU - Atena

Principala poarta de intrare in capitala Greciei, aeroportul din Atena, reprezinta o bariera usor de patruns, in ciuda temerilor privind controalele de securitate. Vamesii greci sunt cu zambetul pe fata si nu e unul sa nu-ti ureze bun venit. Sportivii, oficialii si ziaristii beneficiaza de o iesire separata, unde formalitatile sunt lejere. Toti sunt invitati apoi sa se inregistreze in "familia olimpica". Foarte multi tineri, majoritatea voluntari, iti introduc datele in calculator pentru a-ti activa acreditarea. Din momentul in care ti-ai atarnat ecusonul la gat, te poti dispensa de pasaport.

APATIE. La prima impresie, dupa modul in care esti intampinat, poti crede ca Atena este conectata deja la competitie. Eronat! Cum ai iesit in oras, dai de o apatie totala. Cateva afise, ici-colo, de parca Olimpiada ar urma peste vreo doi ani. Strazile nu sunt prea populate, cei mai multi dintre atenieni preferand sa plece tocmai acum in concediu. Si hotelurile sunt in anonimat. Din dorinta de imbogatire rapida, grecii au crescut nejustificat preturile. O camera care costa in luna mai 40 de euro acum sare de 250 de euro!

PE BANI. Deocamdata, exista un singur loc in care simti ca trebuie sa inceapa Olimpiada: Media Presse Centre, locul in care vin deja, zilnic, peste 1.000 de ziaristi. Totusi, daca nu ai mijloc de transmisie, ai mari pro- bleme. Nu exista acces pentru Internet, nu beneficiezi de telefon, de fax, nici macar de un pahar de apa. Decat daca platesti. Si cei mai multi asa fac. Dar si in acest turn Babel, in care vin oameni din toate colturile lumii, este inca liniste. Pana incepe joaca!

×
Subiecte în articol: sport