x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Au ramas doi nemti In semifinale: Markus Merk si Otto Rehhagel

Au ramas doi nemti In semifinale: Markus Merk si Otto Rehhagel

28 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania

Am ajuns la concluzia ca nu am nici o idee despre fotbal! Am mers de la inceput pe mana Italiei si a Frantei, dar m-am inselat amarnic. Nu mai zic de Germania, dar macar la nemti ma asteptam. In schimb, francezii m-au dezamagit cum nu a facut-o nimeni pana acum. Ma uitam la meci si nu imi venea sa cred ca vad campioana Europei. Chiar daca nu este normal sa spun asa ceva, ma intreb de ce a stat "bulbucatul" ala de antrenor pe banca.

Santini cred ca nu are nici o treaba cu fenomenul, sta ca o statuie pe banca si nu face nimic. Ma mir ca s-a gandit in ceasul al 12-lea sa-l introduca si pe Rothen, dar a facut-o in bataie de joc. Pai, daca esti condus si jocul nu merge, tu, ca antrenor, faci prima schimbare abia in minutul 70? Dar nu mai au rost comentariile. In definitiv, Franta a pierdut pe mana ei, iar acest lucru s-a vazut inca din primul meci, cu Anglia. Hazardul i-a dus pana in "sferturi"! Cred ca a sosit momentul schimbului de generatii. Altfel va fi rau pentru "cocosi"!

Toata stima pentru Grecia! Nimeni nu paria pe ei la inceput, dar iata-i in semifinale. Inutil sa mai spun ca un mare merit il are excelentul tehnician Otto Rehhagel. Ca sa fac o paralela, Germania este totusi in semifinale la Euro 2004: prin arbitrul Markus Merk si prin antrenorul Otto Rehhagel. Din nefericire pentru nemti, Rehhagel pregateste nationala Greciei, din care a facut o echipa riguroasa si disciplinata, care a invatat sa abordeze meciul in functie de adversar. Asa a facut si cu Franta, cand a jucat distructiv, de fapt singura lor sansa. Iar jocul le-a iesit in cele din urma, iar ce am vazut ca s-a intamplat dupa meci la Atena intrece orice inchipuire.

Al doilea "sfert" a fost mai mult decat plictisitor. Nu credeam ca doua formatii precum Olanda si Suedia pot "omori" fotbalul in asa hal. Cel putin, prima repriza a fost de o uratenie iesita din comun, astfel ca orice comentariu nu cred ca isi mai are rostul. Noroc cu dramatismul prelungirilor si a loviturilor de departajare. Pana atunci, olandezii puteau pleca acasa de doua ori, dar au avut noroc la ocaziile lui Larson si Ljungberg, care au sutat in bara. Probabil ca pe suedezi i-au ajuns blestemele Italiei dupa "blatul" cu Danemarca. Personal, as vrea ca formatia Cehiei sa castige titlul. Si mai am un regret: desi nu s-a numarat printre favoritele mele, acum, cand vad ce se joaca, regret ca Anglia nu a mers mai departe. Merita!

×
Subiecte în articol: sport