x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Avem 40% şanse" - UCM Reşiţa şi Drammen se luptă pentru Challenge Cup

"Avem 40% şanse" - UCM Reşiţa şi Drammen se luptă pentru Challenge Cup

de Vlad Ionescu    |    21 Apr 2007   •   00:00
"Avem 40% şanse" - UCM Reşiţa şi Drammen se luptă pentru Challenge Cup

Echipa masculină UCM Reşiţa întâlneşte mâine, de la ora 16:15, pe Drammen HK (Norvegia), în prima manşă a finalei Challenge Cup. Bănăţenii vor încerca să păstreze în ţară trofeul cucerit anul trecut de Steaua.

La debutul lor în cupele europene, reşiţenii au întrecut toate aşteptările, reuşind să elimine în drumul spre finală formaţii bine cotate, precum Kaustik Volgograd (Rusia) sau Zaglebie Lubin (Polonia). Însă faţa celei mai bune echipe norvegiene a momentului, aşa cum este cotată Drammen la ora actuală, bănăţenii pornesc cu şansa a doua, ceea ce le convine de minune.

STUDIU. "În ultimele zile a studiat mai multe casete cu meciurile adversarilor noştri. Au patru internaţionali în lot, sunt o echipă solidă, ca toate formaţiile nordice. Le-am descoperit punctele slabe, dar şi pe cele forte, pe care sper să le anihilăm. Din fericire, tot lotul nostru este valid, iar starea de spirit a jucătorilor este foarte bună", a declarat antrenorul Aihan Omer, aflat şi el la prima finală europeană din carieră.

În ceea ce priveşte şansele echipei sale de a câştiga trofeul, reputatul tehnician este realist: "Ei sunt favoriţi, toată lumea spune asta, mai ales că vor juca returul pe teren propriu. Dar ne convine să fim outsideri. Trebuie să evoluăm fără trac, pentru că nu avem ce pierde. şansele noastre de a câştiga cupa sunt de 40%".

INTERES. Meciul de la Turnu Severin, transmis în direct de Pro TV, se va disputa cu casa închisă. În oraşul care găzduieşte meciurile internaţionale ale echipei au fost scoase la vânzare 700 de bilete, care s-au epuizat în mai puţin de două ore, amatorilor de handbal din Reşiţa fiindu-le rezervate 800 de bilete. Partida se va disputa pe o suprafaţă de joc specială, agreată de Federaţia Europeană, care a fost împrumutată de la HCM Constanţa.

şANSE LA FETE
Deşi Oltchim Râmnicu-Vâlcea a învins, săptămâna trecută, la o diferenţă netă (36-23) pe Ferencvaros, în prima manşă a semifinalelor Cupei Cupelor, înaintea returului de la Budapesta antrenorul Gheorghe Tadici le-a cerut elevelor sale să rămână cu picioarele pe pământ şi să nu se considere dinainte calificate în ultimul act. Prudenţa sa pare oarecum exagerată, mai ales că lidera campionatului Ungariei este în cădere liberă, fiind învinsă în primul meci din play-off de către Cornexi Alcoa, pe care vâlcencele au eliminat-o în turul al treilea al competiţiei. Meciul Ferencvaros – Oltchim se va disputa duminică, la ora 19:00 şi va putea fi urmărit în direct la TV Sport. În Challenge Cup, tot în semifinale, "U" Jolidon Cluj joacă astăzi, cu începere de la ora 17:00, în deplasare, cu RK Tresnjevka Zagreb (Croaţia), de care a dispus în partida tur cu scorul de 32-30. În aceeaşi, competiţie, mâine de la ora 11:00 (în direct la TV Sport), HCM Roman va încerca să valorifice avantajul terenului propriu în întâlnirea cu HC Naisa Niş (Serbia), în faţa căreia a pierdut primul joc, 19-23.
×
Subiecte în articol: sport