x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Barcelona, pas mare spre titlu

Barcelona, pas mare spre titlu

de Delia Gomoescu    |    12 Apr 2010   •   00:00
Barcelona, pas mare spre titlu



5648-117818-messi1afp.jpgCatalanii şi-au răpus marea rivală, Real Madrid, învingând cu 2-0 chiar pe Santiago Bernabeu şi sunt acum favoriţi la câştigarea campionatului.

Băieţii lui Pep Guardiola au fost supe­riori la toate capitolele, golurile lui Messi ('32) şi Pedro ('55) aducând o victorie logică pentru Barcelona, care a reuşit astfel să rupă echilibrul în vârful clasamentului.

Cu şapte etape înainte de finalul campionatului, catalanii au trei puncte avans în faţa Realului şi prima şansă la cucerirea unui nou titlu.

Deşi Barca a câş­tigat la pas pe Bernabeu, Guardiola a ca­racterizat jocul echipei sale ca fiind "se­rios, nu strălucitor". "Am venit pe terenul liderului, unde Real câştigase 15 meciuri din 15. Am învins, suntem foarte mulţu­miţi, dar mai este până la final. Am făcut un meci serios, nu neapărat strălucitor", a spus tehnicianul Blaugrana.

Chiar şi cotidianul AS, ziarul de casă al madrilenilor, a recunoscut superioritatea catalanilor: Xavi a fost desemnat "jucătorul meciului", în timp ce Messi a fost "lordul". Eşecul Realului ar putea avea însă consecinţe neplăcute pentru antrenorul Pellegrini, chilianul fiind pe cale să spună adio Madridului cel mai târziu la finalul sezonului.

×
Subiecte în articol: sport