x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BATE Steaua!

BATE Steaua!

15 Aug 2007   •   00:00
BATE Steaua!
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Mari favoriţi ai "dublei", steliştii, vor incerca să tranşeze incă din această seară calificarea pentru al doilea an consecutiv in grupele Cupei UEFA. Partida de la Borisov va incepe la ora 20:00 şi va fi transmisă in direct de ProTV.

Mari favoriţi ai "dublei", steliştii, vor incerca să tranşeze incă din această seară calificarea pentru al doilea an consecutiv in grupele Cupei UEFA. Partida de la Borisov va incepe la ora 20:00 şi va fi transmisă in direct de ProTV.

Delegaţia vicecampioanei Romăniei se află de ieri in capitala Belarusului, Minsk, acolo unde şi-a fixat şi cartierul general, in pofida faptului că meciul cu BATE se va desfăşura in orăşelul Borisov, cu doar 15.000 de locuitori.

PROGRAM. Ajunşi la Minsk, steliştii s-au cazat la cel mai luxos hotel al oraşului, Victoria, aflat foarte aproape de centrul capitalei bieloruse, in apropierea unuia dintre simbolurile ţării, Lacul Komsomolskoye. In această perioadă a anului, camerele in stabilimentul care ii găzduieşte pe stelişti costă 115 dolari (single) şi 130 de dolari (dubla). Aseară, de la ora 18:30, antrenorul Gică Hagi a susţinut tradiţionala conferinţă de presă şi a condus antrenamentul oficial. Interesant este că şedinţa de pregătire a Stelei s-a desfăşurat pe Stadionul Torpedo din Minsk, Hagi insistănd ca echipa să nu mai străbată cei aproximativ 60 de km pănă la Borisov. Delegaţia a fost condusă de preşedintele Consiliului de Administraţie, Valeriu Argăseală, şi managerul sportiv, Adrian Ilie.

VICTORIE. La plecarea spre Minsk, programată la ora 8:00, Adrian Ilie a fost singurul stelist care a dialogat cu mass-media, antrenorul Hagi şi jucătorii săi grăbindu-se să termine căt mai repede formalităţile de imbarcare in charter. "Găndul nostru este să ne intoarcem cu o victorie de acolo. Ne aşteptăm la un meci greu, dar sper să-l tranşăm in favoarea noastră. Mai e un pas pănă la calificarea in grupele Ligii Campionilor. Sper să fie victorie, nu contează căt, 2-0 sau 3-0. Avem cinci victorii din cinci meciuri oficiale, băieţii au un moral foarte bun şi sper să continuăm pe aceeaşi linie", a spus fostul internaţional. In privinţa formulei de start, revenirea stoperului Dorin Goian va atrage cu sine urcarea căpitanului Mirel Rădoi in linia de mijloc, lăngă noua achiziţie, Mihăiţă Pleşan. Ofensiva se va baza pe tridentul Dică - Zaharia - Neaga, acesta din urmă fiind preferat, din căte se pare, lui Marius Croitoru. Polonezul Pawel Golanski va reveni in primul "11", Hagi considerănd că acesta este un jucător extrem de disciplinat tactic şi poate asigura mult mai bine faza defensivă.

Optimism

Patronul Stelei, Gigi Becali, a anunţat ieri că nu va mai face deplasarea in Belarus, pentru meciul cu BATE Borisov din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. "Nu mă mai duc la meci, e mai importantă slujba de la Mănăstirea Putna decăt un simplu meci de fotbal. De Sfănta Maria, am vreo emoţie că mă invinge cineva? Nu mă poate invinge nimeni de Sfănta Maria. Dacă am păcate? E mare păcat ce fac eu cu Dinamo, că am răutăţi, dar incerc să mă stăpănesc. Poate nu să-i iubesc prea tare, dar măcar să nu-i urăsc. Pentru mine se roagă preoţi, călugări de la Muntele Athos, mama, familia. De Sfănta Maria, dacă jucam şi cu Chelsea, Real Madrid sau Barcelona, băteam tot. M-a bătut Dinamo de Paşte? Iţi mai dă Dumnezeu de-astea mici, cu o echipă romănească, dar la lucruri esenţiale, nu. E pentru tot neamul romănesc, pentru că Steaua e simbolul neamului romănesc", a spus liderul trupei din Ghencea.

×
Subiecte în articol: sport