x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bayern, "fotbal în stare pură"

Bayern, "fotbal în stare pură"

de Delia Gomoescu    |    29 Apr 2010   •   00:00
Bayern, "fotbal în stare pură"
Sursa foto: /Reuters

Bayern n-a avut nevoie decât de un jucător pentru a ajunge în marea finală de la Madrid. Ivica Olici a făcut meciul vieţii pe "Stade Gerland" din Lyon, reuşind să înscrie toate cele trei goluri ale nemţilor în minutele 26, 67 şi 78. După 1-0 acasă şi 3-0 la Lyon, formaţia germană a devenit prima finalistă a Ligii Campionilor.



Presa germană i-a ridicat în slăvi pe bavarezi, considerând că băieţii lui Van Gaal au practicat "fotbal în stare pură". Deşi Olici a fost protagonistul absolut al meciului, nemţii insistă că meritul aparţine în mod egal tuturor. "De această dată nu trebuie să-l lăudăm pe  Robben, nici pe Ribery sau pe vreun alt jucător extraordinar, ci trebuie să salutăm strălucitoarea evoluţie a întregii echipe. Bayern a prestat un fotbal în stare pură", a scris Der Tagesspiegel.

La rândul său, Bild îl elogiază pe antrenorul van Gaal, care a "adus sentimentul său de superioritate la Bayern, echipă care alături de el pleacă spre cucerirea a trei trofee: Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Germaniei".

În finala de la 22 mai, nemţii nu vor putea conta însă pe Ribery. Comisia de disciplină a UEFA l-a suspendat pe francez pentru trei jocuri, după cartonaşul roşu primit în meciul tur cu Lyon. În schimb, din punct de vedere financiar, germanii nu au de ce să se plângă. În actuala ediţie a Ligii Campionilor, Bayern şi-a asigurat deja peste 55 de milioane de euro din premiile de la UEFA şi drepturile tv.

×
Subiecte în articol: sport