x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BCR OPEN ROMANIA - Serra a castigat

BCR OPEN ROMANIA - Serra a castigat

de Mihai Igirosanu    |    19 Sep 2005   •   00:00
BCR OPEN ROMANIA - Serra a castigat

Jucatorul francez Florent Serra s-a impus ieri in finala turneului de tenis de la Bucuresti, invingandu-l cu 6-3, 6-4 pe rusul Igor Andreev. In semifinale, ei trecusera de Andrei Pavel, respectiv de Victor Hanescu, romanii pierzand ieri si finala de dublu.

Sperantele de a avea o finala romaneasca la BCR Open Romania s-au naruit sambata dupa-amiaza. Victor Hanescu si Andrei Pavel au pierdut in semifinale. Primul a fost invins cu 6-4, 6-7, 3-6 de rusul Igor Andreev, iar al doilea cu 7-6, 2-6, 3-6 de francezul Florent Serra.

Sambata dupa-amiaza, arena centrala a Complexului BNR a fost luata cu asalt de fanii tenisului, care sperau sa-i impinga pe Hanescu si pe Pavel spre prima finala romaneasca din istoria de 10 ani a Openului de la Bucuresti.

SANSE. Primul a intrat in arena Victor Hanescu. In fata finalistului de anul trecut, rusul Igor Andreev, romanul a inceput furibund. "Hane" a dominat primul set, adjudecat cu 6-4, dar si inceputul celui de-al doilea. La 5-3, pe serviciul sau, jucatorul nostru a ratat trei mingi de meci, moment in care meciul s-a "intors". Andreev a castigat in tie-break, pentru ca in setul decisiv sa se impuna clar, cu 6-3. "E greu sa ramai concentrat cand toata lumea asteapta ceva de la tine. Daca il bateam pe Andreev in doua seturi, mi-ar fi spus toti ca sunt cel mai bun. Pana la 5-2 in setul secund am jucat de parca as fi fost in primii zece din lume", a spus Hanescu.

CADERE. Sustinut de 4.000 de spectatori, Pavel a izbandit in primul set, 7-6, dupa care a cedat ritmului viguros impus de francezul Serra. Acesta a zburdat in urmatoarele doua seturi, pe care si le-a adjudecat fara probleme, cu 6-2 si 6-3. "N-am fost deloc ofensiv, m-am aparat tot timpul. Am luptat tot concursul ca sa ajung aici si trebuia sa fiu mai relaxat. M-am pus singur sub presiune", a zis Pavel. dublu. Ieri, dublul Pavel/ Hanescu a pierdut finala de dublu, 3-6, 6-4, 3-6, in fata cuplului argentinian Acasuso/ Prieto. Pentru calificarea in semifinalele turneului la simplu, Andrei Pavel si Victor Hanescu au castigat cate 15.000 de euro si 15 puncte in clasamentul ATP.

FINALA
Intrerupta la inceputul primului set, din cauza ploii cazute deasupra Bucurestiului, finala BCR Open Romania a fost castigata, surprinzator, de francezul Florent Serra. In varsta de 23 de ani si situat pe locul 74 in clasamentul ATP, jucatorul din Hexagon s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4 in fata rusului Igor Andreev. Acesta a resimtit efortul facut ieri in semifinala castigata impotriva lui Victor Hanescu, nereusind sa faca fata ritmului adversarului sau. Victoria obtinuta ieri la Arenele BNR i-a adus lui Serra un cec de 44.100 de euro si 35 de puncte in ierarhia mondiala.

×
Subiecte în articol: sport hanescu