x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BELARUS - ROMĂNIA - Totul pentru victorie

BELARUS - ROMĂNIA - Totul pentru victorie

de Vicentiu Neagoe    |    Florin Gongu    |    04 Sep 2007   •   00:00
BELARUS  -  ROMĂNIA - Totul pentru victorie
Sursa foto: Gabi Boholţ/

De ieri a inceput campania pentru importantul meci cu Belarus, din preliminariile pentru Euro 2008. Partida se va disputa pe Stadionul "Dinamo" din capitala Belarusului, Minsk, şi va incepe la ora 19:00.

De ieri a inceput campania pentru importantul meci cu Belarus, din preliminariile pentru Euro 2008. Partida se va disputa pe Stadionul "Dinamo" din capitala Belarusului, Minsk, şi va incepe la ora 19:00.

Selecţionerul Victor Piţurcă a sunat ieri adunarea pentru meciul cu Belarus la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia. Pe o vreme mohorătă şi ploioasă, antrenorul tricolorilor a venit relaxat in faţa ziariştilor, dănd impresia că stăpăneşte la perfecţie datele meciului de sămbătă.

OPTIMISM. "Avem nevoie de cele trei puncte şi sper să le obţinem. O victorie ne-ar apropia de calificare, dar vom fi calificaţi doar dacă vom căştiga şi următoarele trei meciuri. Dacă nu, va trebui să jucăm calificarea in ultimul meci, ceea ce nu ne dorim. Vrem să fim calificaţi pănă la ultima partidă", a declarat Piţurcă. Tehnicianul romăn a mai spus că schimbările din naţionala Belarusului ar putea fi benefice pentru tricolori. "Ştiu că adversarul a schimbat antrenorul şi are căţiva jucători noi. asta poate fi un avantaj pentru noi, dar ar putea fi şi un dezavantaj, pentru că sunt fotbalişti pe care nu-i cunoaştem foarte bine. E bine că au dispărut jucători cu experienţă, care erau mai buni decăt aceştia noi", a spus Piţi, adăugănd că dubla Stelei cu BATE Borisov l-a ajutat să-şi dea seama de forţa bieloruşilor.

ADVERSARI. Referitor la celălalt meci din grupa noastră, dintre Olanda şi Bulgaria, contracandidatele Romăniei la calificare, Piţurcă a comentat: "Mă interesează mai mult meciul nostru, dar aş prefera ca Olanda să căştige, pentru că este o echipă mai puternică. Chiar dacă va căştiga Bulgaria, ceea ce e puţin probabil, va fi bine pentru noi, pentru că, dacă vom reuşi să batem acasă Olanda, rezultatul va fi decisiv pentru calificare". Echipa naţională va susţine căte un antrenament pe zi pănă joi, cănd este prevăzută plecarea spre Belarus. După meciul de la Minsk, delegaţia Romăniei se va deplasa in Germania, unde miercuri, 12 septembrie, tricolorii vor intălni, intr-un meci amical, selecţionata "Panzerelor". Partida se va disputa pe stadionul "Rhein Energie" din Köln şi va incepe la ora 21:30.

Tineret

Echipa naţională de tineret va juca marţi, 11 septembrie, la Rm. Vălcea, un important meci, contănd pentru grupa a 10-a de calificare la CE din 2009. Selecţionerul Emil Săndoi a anunţat ieri lotul: Ciprian Tătăruşanu (Gloria Bistriţa), Ciprian Pantilimon (Poli Ştiinţa); Sergiu Homei (Poli Iaşi), Cristian Sărghi (Oţelul), Cristian Scutaru (FCM Reşiţa), Alexandru Tudose (Gloria Buzău), Ştefan Mardare (FC Vaslui), Laszlo Sepsi (Gloria Bistriţa), Cristian Tănase (FC Argeş), Adrian Ropotan (Dinamo), Eric Bicfalvi (Steaua), Răzvan Ochiroşii (Gloria Buzău), Ioan Deac (CFR Cluj), Paul Tincu (Poli Iaşi), Gabriel Torje (Poli Ştiinţa); Bogdan Stancu (FC Unirea), Clement Pălimaru (Poli Iaşi), Liviu Ganea (Dinamo), Claudiu Keşeru (FC Nantes).

Convocaţi

Lotul Romăniei pentru meciurile cu Belarus şi cu Germania

Portari

Bogdan Lobonţ (Dinamo)

Dănuţ Coman (Rapid)

Fundaşi

Petre Marin (Steaua)

Dan Matei (Gloria Bistriţa)

Gabriel Tamaş (Auxerre)

Dorin Goian (Steaua)

Cristian Chivu (Inter Milano)

Marius Constantin (Rapid)

Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk)

Ştefan Radu (Dinamo)

Mijlocaşi

Florentin Petre (ŢSKA Sofia)

Bănel Nicoliţă (Steaua)

Paul Codrea (Siena)

Ovidiu Petre (Steaua)

Nicolae Dică (Steaua)

Dorinel Munteanu (FC Vaslui)

Eugen Trică (CFR Cluj)

Adrian Cristea (Dinamo)

Atacanţi

Adrian Mutu (Fiorentina)

Gigel Bucur (Poli Timişoara)

Ciprian Marica (VfB Stuttgart)

Sergiu Radu (VfL Wolfsburg)

Sergiu Radu s-a rătăcit la Mogoşoaia

Convocat in premieră la echipa naţională, Sergiu Radu a nimerit cu greutate hotelul unde trebuia să se cazeze din cantonamentul de la Mogoşoaia. Aceeaşi problemă a avut-o şi Eugen Trică, revenit la lot după o pauză de peste şase ani. Ei au fost conduşi cu maşina, mai ales că ploua, de Paul Zaharia, ofiţetul de presă al FRF. "A fost o surpriză mare pentru mine această convocare. Mereu am sperat, şi iată că a venit intr-un moment foarte bun, exact cănd jucăm un meci foarte important, cu Belarus, şi cu Germania, ţara unde activez. Rămăne ca, dacă voi fi folosit, să confirm. Belarus are un antrenor neamţ, care le poate insufla adversarilor noştri o altă mentalitate, care poate tacticiza jocul, dar sperăm ca toate acestea să se revadă la ei, după meciul de sămbătă."

×
Subiecte în articol: sport belarus